Τσίπρας: Η πραγματική δημοσκόπηση θα γίνει όποτε γίνουν οι εκλογές

Η πραγματική δημοσκόπηση θα γίνει όποτε γίνουν οι εκλογές είπε σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποιώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως δεν θα βρίσκεται ισόβια στη διακυβέρνηση του τόπου.

Αφορμή για τις βολές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που προκάλεσε στη Βουλή με αντικείμενο τη σκανδαλώδη όπως τη χαρακτήρισε σύμβαση για το κέντρο εκπαίδευσης στην Καλαμάτα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ευθέως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αυριανή κυβέρνηση θα διερευνήσει “αυτήν την πρωτοφανή ζημιά του δημοσίου” θυμίζοντας πως με βάση τις τροποποιήσεις στο Σύνταγμα δεν υπάρχει παραγραφή.

Την επόμενη φορά που θα συζητηθεί το ζήτημα αυτό δεν θα έρθει ως επίκαιρη ερώτηση αλλά ως θέμα διερεύνησης ευθυνών όπως ορίζει το Σύνταγμα σε περιπτώσεις απιστίας και διασπάθισης δημόσιου χρήματος ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον υπουργό Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο. Τον κάλεσε δε να μην προχωρήσει σε μία σύμβαση που ζημιώνει σκανδαλωδώς το δημόσιο με 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε βάθος εικοσαετίας σχολιάζοντας μάλιστα πως τα χρήματα που θα δοθούν στην πρώτη τριετία φθάνουν για να αγοράσουμε εκπαιδευτικά αεροσκάφη.

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι είναι άλλο να ενισχύεις το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, και άλλο να φέρεις συμφωνίες που όχι μόνο έχουν οσμή σκανδάλου, αλλά σκανδαλωδώς ζημιώνουν το Δημόσιο. Διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητεί από την κυβέρνηση να μην ενισχύσει και αναβαθμίσει την Πολεμική Αεροπορία αλλά να έχει ευθύνη και για το τελευταίο ευρώ του φορολογούμενου.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε “τα λέω να ακούει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Μαξίμου ΑΕ, όπως είπε και η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, ο πολιτικός σας προϊστάμενος κ. Παναγιωτόπουλε”. Ανέφερε ακόμη ότι η συνολική υπέρβαση της κυβερνητικής επιλογής σε βάθος εικοσαετίας ξεπερνά το 1 δισ.ευρώ, δηλαδή 50 εκ. ευρώ το χρόνο υπέρβαση και διερωτήθηκε αν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια από μία κυβέρνηση που επί των ημερών της το χρέος εκτοξεύτηκε στο 210% του ΑΕΠ

-Ad-