Τσίπρας: Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ θα πλήξει τα συμφέροντα

Όχι στην ψήφο “διαμαρτυρίας” στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές είπε ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύοντας σήμερα στην Κόρινθο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εξήγησε πως η απλή αναλογική είναι ένα δίκαιο εκλογικό σύστημα που αποτελεί και την επιλογή του κόμματός του “αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επιλέγουμε να ψηφίσουμε διαμαρτυρία”. Επεκτείνοντας την σκέψη του ανέφερε πως η πιο ισχυρή ψήφος διαμαρτυρίας και συγχρόνως η πιο ισχυρή αντισυστημική ψήφος είναι αυτή που θα πλήξει το σύστημα που κυβερνά τη χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια, “το καθεστώς Μητσοτάκη”, άρα η ψήφος που θα πονέσει και τα συμφέροντα και αυτούς που μάς κυβερνούν σήμερα είναι αυτή που θα οδηγήσει στην ήττα της ΝΔ, δηλαδή η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανέλαβε ότι με την νίκη του κόμματός του θα υπάρξει από την επομένη κιόλας ημέρα των εκλογών προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας που θα επαναφέρει τη δικαιοσύνη, την ελπίδα και την προοπτική, στον αντίποδα του σχεδίου της ΝΔ για αυτοδυναμία που θα οδηγήσει τη χώρα σε περιπέτειες με δεύτερες και τρίτες εκλογές.

O Αλέξης Τσίπρας έκανε έμμεση αναφορά και στο γεγονός πως ένας συνταξιούχος εισαγγελικός λειτουργός τίθεται επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη σημειώνοντας: “Κάποιοι παρουσιάζονται ως δήθεν αντισυστημικοί, όμως τί είδους αντισυστημικοί είναι αυτοί που τα βρίσκουν με το σύστημα και θέλουν να βάλουν στους συνδυασμούς τους εισαγγελείς και δικαστές, που είναι το σύστημα μέσα στο σύστημα;” Πρόσθεσε πως η μάχη απέναντι στον φασισμό, τη μισαλλοδοξία, τον μισανθρωπισμό δεν δίνεται με διάτρητα και αντισυνταγματικά διατάγματα, αλλά με καθημερινό αγώνα, αλληλεγγύη και στήριξη στον αδύναμο και το διαφορετικό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μία ημέρα μετά την παρουσίαση του προγράμματος για την προστασία της πρώτης κατοικίας, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη σημείωσε ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει: αύξηση των μισθών, μείωση των τιμών, ρύθμιση των χρεών και δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη”.

Επίσης χαρακτήρισε τη μάχη της 21ης Μαϊου μάχη που αφορά τη ζωή μας καλώντας τους πολίτες να μην δίνουν πολύ σημασία σε αυτά που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες στα μέσα ενημέρωσης: “Να δίνετε σημασία στην καθημερινή επαφή με τους απλούς ανθρώπους στις πλατείες, στους δρόμους, στα καφενεία και στους χώρους δουλειάς”.