Τσίπρας: «Ήρθε η ώρα – Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φύγουν μία ώρα αρχύτερα»

‘Ηρθε η ώρα να φύγουν” είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες “να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να φύγουν μία ώρα αρχύτερα”.

Μιλώντας σε μία συγκέντρωση στη Χαλκίδα που είχε έντονο προεκλογικό άρωμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έθεσε το αίτημα της πολιτικής αλλαγής, χωρίς ωστόσο να ζητήσει ανοιχτά εκλογές από τον κ. Μητσοτάκη.

“Ήρθε η ώρα να το πούμε καθαρά και το λέω καθαρά. Αν δεν μπορούν να προστατεύσουν την ανθρώπινη ζωή, να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, να πουν την αλήθεια, να ενώσουν την ελληνική κοινωνία που διαρκώς διχάζουν, τότε ήρθε η ώρα να φύγουν” είπε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας τους πολίτες να γίνουν μέρος αυτής της διαδικασίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για τις πολιτικές της, είπε ότι δεν έχει ενσυναίσθηση “καθώς έχουν μεγαλώσει σαν πρίγκιπες” και δεν νιώθουν τον πόνο του άλλου και περιέγραψε μία αυριανή προοδευτική κυβέρνηση που θα συγκροτήσει ως προς τις αξίες και τις αρχές της. Όπως είπε θα είναι μία κυβέρνηση που θα λύνει τα μεγάλα προβλήματα που θα καταλαβαίνει τί συμβαίνει γύρω της, μία κυβέρνηση που θα σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους και θα έχει σαφές μέτωπο με την κλεπτοκρατία και τις παρασιτικές ελίτ.

Τόνισε ότι η Εύβοια είναι η αφετηρία μίας πορείας που έχει σταθμούς σε όλη την Ελλάδα μέχρι τον σημαντικό κόμβο του Συνεδρίου του Φεβρουαρίου, που πρέπει να αποτελέσει το πολιτικό συμπέρασμα της διαβούλευσης της κοινωνίας και να μην είναι ένα συνέδριο με μηχανισμούς και κλειστές πόρτες αλλά να έχει σύμμαχο τις ζωντανές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. “Εμείς κάνουμε πολιτική βλέποντας τα πρόσωπα των ανθρώπων στα καφενεία και στους χώρους δουλειάς, κάνουμε διάλογο με ενεργούς πολίτες” είπε και σημείωσε με νόημα: “Εμείς είμαστε αυτοί, είμαστε μέσα στην κοινωνία δεν είμαστε κάτι άλλο θέλουμε να είμαστε η φωνή που φιμώνει το παχύ στρώμα της προπαγάνδας”.