Τσίπρας: Ισχυροποιημένος και από την προεδρική κάλπη και από τη νέα Κεντρική Επιτροπή

Και το μαχαίρι και το πεπόνι έχει πλέον στα χέρια του ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εσωκομματικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.

Ο ίδιος βγήκε ισχυροποιημένος από την προεδρική κάλπη για την οποία εγγράφηκαν ως μέλη την ίδια ημέρα 110.000 πολίτες και η συγχρόνως η σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής αποδεικνύει πως τα ⅔ του οργάνου κινούνται στην ίδια πολιτική κατεύθυνση με την ηγεσία του κόμματος.

Την “επόμενη μέρα” λοιπόν των εσωτερικών διεργασιών ο Αλ. Τσίπρας καλείται να διαχειριστεί τα αποτελέσματα και από τις δύο κάλπες χωρίς να αντιμετωπίζει εσωκομματικές αναταράξεις. Ο εμφανής περιορισμός των δυνάμεων της “Ομπρέλας” εκτιμάται ότι δεν προσφέρεται για γκρίνιες ή αμφισβητήσεις της γραμμής, εξέλιξη που θεωρητικώς εξυπηρετεί τους στόχους του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε αλλαγές.

Άλλωστε και ο ίδιος το βράδυ των εκλογών μίλησε για ένα “άλλο” κόμμα, ένα κόμμα των 172.000 μελών πλέον που επιζητεί την ανανέωση και συγχρόνως την πολιτική αλλαγή. Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για το μέλλον και το μοντέλο του νέου ΣΥΡΙΖΑ που κατ’ επανάληψη έχει πει ότι επιθυμεί να είναι πιο μοντέρνο, δημοκρατικό, μαζικό, συμμετοχικό και ανοιχτό κόμμα.

Τα αποτελέσματα της κάλπης έχουν ανοίξει αυτόν τον δρόμο κάτι που θα φανεί στις επιλογές του για την στελέχωση των κεντρικών οργάνων του κόμματος. Κρίσιμη πιθανότατα θα είναι η επιλογή του και για τον νέο γραμματέα ή την νέα γραμματέα του κόμματος. Κατά τις πληροφορίες ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιον επιθυμεί και δεν έχει συζητήσει το θέμα ούτε με τον σημερινό γραμματέα Δημήτρη Τζανακόπουλο.

-Ad-