Τσίπρας: Καμία δύναμη που αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια στο αίτημα για εκλογές

Την έδρα του Νίκου Ανδρουλάκη, το Ηράκλειο, επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για να αφήσει τις πρώτες του αιχμές για την γραμμή που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στο ζήτημα των εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που περιοδεύει από το πρωί στο Ηράκλειο της Κρήτης είπε επί της ουσίας ότι ο κ. Ανδρουλάκης επιμένοντας στην στρατηγική τού να μην ζητεί εκλογές είναι σαν να επιθυμεί τη διατήρηση στην εξουσία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσει η κοινωνική λεηλασία και γι’ αυτό ζητά εκλογές ώστε να υπάρξει μία λύση με προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό πρόσημο που θα στηρίξει την κοινωνία. “Εμείς ζητάμε εκλογές, προκειμένου να υπάρξει μία λύση με προοδευτική κυβέρνηση και κοινωνικό πρόσημο που θα στηρίξει την κοινωνία. Και γι’ αυτό πιστεύουμε ότι καμία άλλη δύναμη, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα. Αν δεν ζητάς εκλογές θέλεις να παραμείνει στην εξουσία κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία” είπε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας από τον Προφήτη Ηλία.

Στην πράξη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να δείξει πως αν επιθυμεί την πολιτική αλλαγή στη χώρα θα πρέπει να το αποδείξει ζητώντας εκλογές. Οι βολές του Αλέξη Τσίπρα προς τον Νίκο Ανδρουλάκη ήρθαν περίπου μία εβδομάδα μετά τις δηλώσεις του δεύτερου για τις κυβερνήσεις συνεργασίας και όσα υπονόησε για όρους και προϋποθέσεις που θα θέσει το ΚΙΝΑΛ εφόσον είναι στην πλευρά των νικητών τόσο για το πρόγραμμα όσο και για τα πρόσωπα μίας κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως το ΚΙΝΑΛ που τον προηγούμενο Ιανουάριο είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά της κυβέρνησης, τασσόταν κατά των εκλογών προβάλλοντας κυρίως το πρόσχημα της πανδημίας. “Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος, έναν φραγμό σε αυτό τον κατήφορο και με μία προοδευτική κυβέρνηση να στηρίξουμε την κοινωνία, να δώσουμε προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική προστασία” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τις επόμενες εκλογές: “Θέλω να πω σε όσους λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο ελληνικός λαός, ας μην παραπλανώνται από τη μιντιακή στήριξη και από τις δημοσκοπήσεις της χαράς, διότι αυτό που θα έρθει στην κάλπη, όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης, θα είναι τα μηνύματα της συμφοράς για αυτούς που μάς έχουν οδηγήσει εδώ” είπε με νόημα.