Τσίπρας: Κάνετε το λιοντάρι στον ιδιώτη γιατρό και την πάπια στους κλινικάρχες

Επίθεση στην κυβέρνηση για δύο τεράστια- όπως τα χαρακτήρισε- σκάνδαλα έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής με αφορμή την παρέμβασή του στην Ολομέλεια και στο νομοσχέδιο για το “Ελληνικό”.

Το ένα αφορά την υπόθεση Cisco για το οποίο είπε ότι σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως θα έπρεπε να παραιτηθεί και το άλλο αφορά τις εξελίξεις με την δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς για τις οποίες ανέφερε με νόημα πως “αυτό που σχεδιάζετε λέγεται στα καφενεία ληστεία και στα νομικά στέκια απιστία καραμπινάτη”.

Ωστόσο προκάλεσε αίσθηση η αναφορά του στα Ειδικά Δικαστήρια που σχεδιάζει η ΝΔ με την επισήμανση: “Εσείς που στήνετε Ειδικά Δικαστήρια για να κάνετε διώξεις για τους πολιτικούς σας αντιπάλους να το έχετε στα υπόψη σας ότι το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα φροντίσει όλες οι ευθύνες είτε πολιτικές είτε ποινικές να αποδοθούν”. Εμμέσως πλην σαφώς ήταν μία απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην σχεδιαζόμενη από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σύσταση Προανακρτικής Επιτροπής με αφορμή τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα αλλά και μία ένδειξη πως μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Cisco o Αλέξης Τσίπρας σχολίασε καυστικά πως το πρόβλημα δεν είναι η κυρία Κεραμέως αλλά ο κ. Μητσοτάκης επιρρίπτοντας σαφώς τις πολιτικές ευθύνες για την διάθεση των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών στην εταιρία στον πρωθυπουργό. “Ήξερε για να μην πω ότι έδωσε εντολή για να γίνει αυτό”, τονίζοντας ότι το σκάνδαλο δεν είναι μόνο τα 2 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε τελικώς το υπουργείο Παιδείας στην Cisco, ενώ αρχικώς έλεγε ότι η συνεργασία ήταν δωρεάν. Έκανε μάλιστα το εξής σχόλιο: “Είναι τεράστιο σκάνδαλο Τα δύο εκατομμύρια της ανάθεσης δεν είναι τίποτα. Έχει κάνει και η Νικολάου, που έχει φάει και τα πόμολα, στις φυλακές” για να προσθέσει πως τα δεδομένα των μισών ελληνικών νοικοκυριών μπορεί να πωληθούν σε διαφημιστικές εταιρίες που θα γνωρίζουν σε ποια sites μπαίνουμε, τις προτιμήσεις μας, τί καπνό φουμάρουμε…”.

Οξύτατη κριτική άσκησε ασφαλώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και για το θέμα της πανδημίας τονίζοντας πως η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει σχέδιο αλλά έχει χάσει την μπάλα. Την επέκρινε επίσης για τις επιτάξεις ιδιωτών γιατρών λέγοντας : “Κάνετε τους νταήδες με τους ιδιώτες γιατρούς, αλλά με τους κλινικάρχες όλα μέλι γάλα. Το λιοντάρι στον ιδιώτη γιατρό και την πάπια στους κλινικάρχες”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε στοιχεία με βάση τα οποία από την αρχή της πανδημίας δεν έχει γίνει ούτε μία μόνιμη πρόσληψη γιατρού στο ΕΣΥ και κατηγορώντας την κυβέρνηση πως λέει ψέμματα διερωτήθηκε: ‘Όταν πρόκειται για αναθέσεις είστε πρώτοι στις ΠΝΠ. Τώρα για τους γιατρούς γιατί δεν κάνετε μία ΠΝΠ για να προσληφθούν αύριο το πρωί και κάνετε αυτό το θέατρο με την επίταξη;”