Τσίπρας κατά κυβέρνησης για συνταξιούχους: «Αν αυτό δεν είναι εξαπάτηση τότε τί είναι;»

“Κοίτα ποιος μιλάει” λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο στέκεται η κυβέρνησή του απέναντι στους συνταξιούχους.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων με αφορμή τα μέτρα που ανακοίνωσε προχθές η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πως μία επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το νόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και θα επιστρέψει περίπου 1,5 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους.

Με αφορμή δε το έκτακτο επίδομα Πάσχα ύψους 200 ευρώ που ανακοινώθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε πως ο ίδιος άνθρωπος που έλεγε ψίχουλα το 1 δισεκατομμύριο ευρώ που δόθηκε για τη 13η σύνταξη, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δίνεται κάθε χρόνο, όχι μόνο το κατάργησε αλλά επέλεξε να το δίνει στην ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Μάλιστα εάν αθροιστούν τα ποσά που δεν δόθηκαν τρεις συνεχόμενες χρονιάς το ποσό που δεν πήραν οι συνταξιούχοι φθάνει τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ! Κάπως έτσι, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας “ενώ έχει υφαρπάξει 3 δισ. από τους συνταξιούχους, έρχεται σήμερα και δίνει 135 εκατομμύρια ευρώ, μόνο στο 27% των συνταξιούχων”, κάτι που τον έκανε να αναρωτηθεί: “Αν αυτό δεν είναι εξαπάτηση τότε τί είναι;”

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θύμισε στους εκπροσώπους των συνταξιούχων ότι από τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το ΔΝΤ ζητούσε όχι απλά περικοπές αλλά μαχαίρι στις συντάξεις και κατηγορούσε τον ίδιο ως πρωθυπουργό ότι ανταλλάσσει το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών με τις συντάξεις.

Σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για “μεγάλη εξαπάτηση” και τη “μεγαλύτερη κοροϊδία που έχουν αντιμετωπίσει οι συνταξιούχοι στη μεταπολίτευση προσωπικά από τον κ. Μητσοτάκη” αναφερόμενος και στο θέμα που συνδέεται με τις εκκρεμείς συντάξεις. Είπε χαρακτηριστικά πως όταν παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν 360.000 εκκρεμείς συντάξεις και τις έφθασε στις 107.000 έβγαινε ο κ. Βρούτσης και έλεγε ότι σε έναν μήνα οι συντάξεις θα βγαίνουν αυτόματα για να επισημάνει ότι έχουν περάσει τρία χρόνια και οι 107.000 συντάξεις που είχαν μείνει σε εκκρεμότητα έγινε ξανά 340.000!

Το τρίτο επίπεδο “εξαπάτησης” όπως είπε σχετίζεται με τα αναδρομικά “για μία κλοπή που έγινε πάλι επί κυβέρνησης ΝΔ στα χρόνια των μνημονίων” μετά και τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως αντί να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση, την εφαρμόζει μόνο για τις υψηλές συντάξεις και όχι για τα δώρα και τις επικουρικές. “Οι χαμηλοσυνταξιούχοι ουσιαστικά αποκλείονται, ενώ όσοι τα παίρνουν τώρα η κυβέρνηση τους λέει θα φορολογηθούν, δώστε τα πίσω”.