Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Ανεπαρκής, αλαζόνας και κυνικός

Ανεπαρκή, αλαζόνα και κυνικό χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό για την προσπάθειά του να συνδέσει την εμπρηστική επίθεση στον Real με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας λόγο για πρωτοφανή ακρότητα και αθλιότητα αναφορικά με τα “αισχρά υπονοούμενα” του κ. Μητσοτάκη για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε στις χθεσινές αναφορές του πρωθυπουργού ο οποίος επί της ουσίας αποκάλεσε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης “τσογλάνια και τρομοκράτες” με την επισήμανση ότι “αυτό δεν είναι πολιτικό ήθος” αλλά πολιτικός ζόφος. Σημείωσε δε ότι όταν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άκουσαν αυτές τις κατηγορίες από τον κ. Μητσοτάκη δεν αισθάνθηκαν οργή αλλά τρόμο “για το τί μπορεί να διαπράξει ακόμη αυτός ο άνθρωπος εις βάρος της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας αν θεωρεί ότι αυτό τον βοηθά να παραμείνει στην εξουσία”.

Εκ παραλλήλου με αφορμή τα όσα είπε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Συρίγος λέγοντας ότι το Πολυτεχνείο είναι ένας πολιτικός μύθος κάλεσε τον κ Μητσοτάκη είτε να αποβάλει τον βουλευτή από το κόμμα και την κοινοβουλευτική ομάδα είτε να παραιτηθεί ο ίδιος. “Απαντήστε μας αν είναι αυτή η επίσημη θέση του κόμματος της ΝΔ “ είπε και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τούς ρώτησε: “Μ’ αυτούς θέλετε να φτιάξετε σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση;”

Πάντως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγε να απαντήσει με το ίδιο ύφος στον κ. Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι το κόμμα του δεν θα σηκώσει το γάντι του διχασμού που πέταξε ο κ. Μητσοτάκη, καθώς “στον στόχο του διχασμού που θέλει να παρασύρει την κοινωνία εμείς θα αντιτάξουμε τον στόχο της ενότητας της κοινωνίας”.

Παραφράζοντας επίσης τα λόγια του Ηλία Ηλιού που τον κατηγορούσαν στη Βουλή για ταραξία ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι “θα σάς ταράξουμε στην πολιτική ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα και δεν θα παρασυρθούμε στον τοξικό κατήφορο”. Πρόσθεσε πως τον χορό του διχασμού η κυβέρνηση θα τον χορέψει μόνη της με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί αλλά και τους χειροκροτητές της ενημέρωσης των 108.

Παρουσία της υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε για το βίντεο του βουλευτή Χρ. Βερναρδάκη πως είχε μία άστοχη, απαράδεκτη και καταδικαστέα διατύπωση που αποσύρθηκε αμέσως και μάλιστα ο ίδιος ζήτησε άμεσα συγγνώμη. Διευκρίνισε πως η διατύπωση αυτή προφανώς και δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ούτε και τον ίδιο προσωπικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν χρησιμοποιεί στο πολιτικό του λεξιλόγιο τον όρο “εκτσογλανισμό” που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για να κατηγορήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σχολίασε πως “εκτσογλανισμός” είναι όταν δεν υπάρχει δικαιοσύνη ακόμη κι αν είσαι βιαστής ανηλίκων, όταν αποφυλακίζονται οι δράστες για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου και όταν γίνεται έξωση για 15.000 ευρώ από το σπίτι συνταξιούχου δημοσιογράφου την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης έχει χρέη 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, “εκτσογλανισμός” είναι η λεηλασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων την ώρα που τα golden boys παίρνουν 360.000 μισθό ετησίως και δίνουν bonus στον εαυτό τους καθώς και η τιμητική πολιτογράφηση Τούρκου υμνητή του ψευδοκράτους και καταζητούμενου της Ιντερπόλ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την ομιλία Τσίπρα αποχώρησε από τη Βουλή και δεν θα λάβει μέρος στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο Κεραμέως.

-Ad-