Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Δε ντρέπεστε να κάνετε τους τιμητές; Ρημάξατε εκατομμύρια ζωές»

Άμεσες και καθαρές απαντήσεις από τον πρωθυπουργό σε σχέση με τις εκλογές αξίωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για θέματα κοινωνικής πολιτικής καλώντας τον να σταματήσει να μαδάει τη μαργαρίτα και να καθορίσει τον χρόνο τους τον Σεπτέμβριο.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε, δεν περιορίστηκε στο αντικείμενο της συζήτησης και άσκησε οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική, την ακρίβεια και το σκάνδαλο της Novartis. “Ηγηθήκατε μίας απίστευτης για δημοκρατική χώρα προσπάθειας όχι μόνο να συγκαλύψετε το σκάνδαλο, αλλά και να καταδιώξετε όσους τόλμησαν να συμβάλουν στην αποκάλυψή του. Να εξοντώσετε πολιτικά και ηθικά εισαγγελείς, μάρτυρες, δημοσιογράφους ως συμμορίτες και σκευωρούς” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε δε από τον κ. Μητσοτάκη να πει στον κ. Σαμαρά ότι “εμείς θα το πάμε μέχρι τέλους και τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι γιατί στη Δικαιοσύνη και τη διαφάνεια δεν χωρούν συμβιβασμοί”.

Στην ομιλία του που κινήθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την κυβέρνηση της ΝΔ “3 χρόνια είναι υπεραρκετά, δεν θα γίνουν 7” και σημείωσε ότι το δίλημμα της κάλπης θα είναι το “πολιτική αλλαγή και εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος”.

Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στα όσα αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης για το δημοψήφισμα του 2015 σχολιάζοντας πως η ΝΔ που χρεοκόπησε δύο φορές τη χώρα το 2009 και το 2014 που παρέδωσε τη χώρα με άδεια ταμεία δεν μπορεί να εμφανίζεται ως τιμητής και να λησμονεί ότι παρέλαβε μία χώρα εκτός μνημονίων και με ρύθμιση του χρέους της. “Δεν ντρέπεστε να κάνετε τους τιμητές, εσείς που κοιμάστε ήσυχοι και τρώτε από τα έτοιμα τρία χρόνια κι έχετε το θράσος να μιλάτε κι από πάνω;” διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμίζοντας πως “ρημάξατε εκατομμύρια ζωές, επιβάλατε υποκατώτατο και κόψατε την 13η σύνταξη και βάλατε χαράτσι για είσοδο στα νοσοκομεία”.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης ντύθηκε ΚΚΕ και “μάς είπε ότι δίκιο είναι το δίκιο του εργάτη” ο ίδιος που κατήργησε το 8ωρο και όλο το εργασιακό πλαίσιο, ενώ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός εδώ και καιρό παίζει με τα εθνικά θέματα, τους θεσμούς, τη Δικαιοσύνη, την κοινωνία και βέβαια με τις εκλογές σχολιάζοντας πως “έχουν γίνει αντικείμενο στοιχημάτων στο καζίνο του καθεστώτος του”.

Παρατήρησε πως όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν από 10 ημέρες τη συζήτηση δεν είχε υπολογίσει τρεις απανωτές ήττες σε τόσο σύντομο διάστημα, την εθνική διπλωματική ήττα στο ΝΑΤΟ, το απίστευτο βατερλό που διέλυσε το κατασκευασμένο αφήγημα περί σκευωρίας Novartis και “ένα στραπάτσο χθες στο Ευρωκοινοβούλιο που βρεθήκατε απολογούμενος για το Κράτος Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου”.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε για μία ακόμη φορά την αντίθεσή του με την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική λέγοντας προς τον κ. Μητσοτάκη πως έχει γίνει ένα νέος Παπάγος αλλάζοντας το δόγμα στα εθνικά μας θέματα. “Εχω εθνική ευθύνη να αμφισβητώ την πολιτική σας, εθνική ευθύνη να εκφράζω τις ανησυχίες μου δηλώνω όμως ταυτόχρονα και να το ακούσουν καλά μέσα κι έξω από τη χώρα πώς παρά τις διαφορές μας είμαστε ενωμένοι απέναντι σε κάθε αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας και των εθνικών δικαιωμάτων μας”.