Τσίπρας: Λέω όχι σε «κυβέρνηση ηττημένων»

Η μόνη ψήφος που δίνει προοπτική αλλαγής είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είπε απόψε μιλώντας στο Star ο Αλέξης Τσίπρας με την επισήμανση πως η πολιτική αλλαγή μπορεί να υπάρξει μόνο με ήττα της ΝΔ και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για μία ακόμη φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης μεταξύ του δεύτερου, τρίτου ή και άλλων κομμάτων και τόνισε την αντίθεσή του σε “κυβέρνηση ηττημένων”. Όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε χαρακτηριστικά: “Είμαι κάθετος σε αυτό, εδώ δεν κάνουμε μπακαλική, είναι ζήτημα και πολιτικής και ηθικής νομιμοποίησης”. Επίσης, μίλησε για αλλαγή γραμμής του κ. Μητσοτάκη καθώς ο πρωθυπουργός πλέον αναφέρει σε αντίθεση με ό,τι έλεγε μέχρι πρότινος ότι θα πάρει τη διερευνητική εντολή εάν θα έρθει πρώτο κόμμα, “άρα θα αξιοποιήσει βάσει του Συντάγματος το προνόμιο για να σχηματίσει κυβέρνηση”. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πάντως ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναδειχθεί πρώτο κόμμα θα απευθυνθεί σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Παράλληλα, σχολιάζοντας όσα αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης για την πρωθυπουργία τόνισε πως “όλα όσα προεκλογικά λέγονται θα είναι πολύ διαφορετικά με αυτά που μετεκλογικά θα αποφασιστούν”.

Σημειωτέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει αποφασίσει την αποχή από τη διαδικασία της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής της τρίτης κατά σειρά κυβερνητικής τροπολογίας για τον αποκλεισμό του νεοναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη από τις εκλογές. Εκτός, όπως διευκρίνιζαν πηγές του κόμματος

εάν η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υιοθετήσει τη δική του πρόταση που στηρίζεται στην εισήγηση των καθηγητών Αλιβιζάτου και Κοντιάδη.

“Εμείς τα λέγαμε” σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ στο Star υπενθυμίζοντας την στάση της κυβέρνησης που απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βασισμένη στην εισήγηση των δύο συνταγματολόγων: “Αρνήθηκαν και κουνούσαν το δάχτυλο ότι δήθεν θέλουμε να κλείσουμε το μάτι στους νεοναζί. Είναι αθλιότητες και δεν δεχόμαστε μαθήματα απέναντι στον φασισμό” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καλώντας όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να προσχωρήσουν σε ορθή στάση που δεν θα παραβιάζει το Σύνταγμα. Επίσης δεν άφησε ασχολίαστη τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης σε καφενείο κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου με τον παραιτηθέντα πρόεδρο του αρμοδίου τμήματος του Αρείου Πάγου. Μίλησε για “αισχρή και άθλια χειραγώγηση της Δικαιοσύνης” και διερωτήθηκε εάν έτσι αντιλαμβάνονται την αυτονομία της.