Τσίπρας: Μετά την ομολογία της αποτυχίας του, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βάλει φίμωτρο και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες

Για φίμωτρο και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες κατηγορεί ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αφορμή, η ακύρωση της συζήτησης της ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον πρωθυπουργό για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι μετά το νέο lockdown και την ομολογία της αποτυχίας του, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βάλει φίμωτρο και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακυρώνει την αυριανή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησής μου που αφορά στις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης προτιμά το μονόλογο και τη μονοφωνία των επιχορηγούμενων από τη λίστα Πέτσα ΜΜΕ και δεν θέλει να βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπάρχει αντίλογος και επιχειρήματα για τις παλινωδίες που οδήγησαν στο νέο lockdown.

Η δημοκρατία όμως δεν θα μπει σε καραντίνα.

Όσο κι αν αυτό ενοχλεί τον κ. Μητσοτάκη.

Τα επιχειρήματα θα ακουστούν και θα νικήσουν την προπαγάνδα.

Γι’ αυτόν το λόγο αύριο, Παρασκευή (06.11.2020), θα παραχωρήσω Συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Βουλή: Ακυρώνεται η συζήτηση της ερώτησης Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τα ΜΜΜ

Η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη για αύριο το πρωί, με την αξιωματική αντιπολίτευση να αντιδρά έντονα, με αιχμές για “δειλία Μητσοτάκη” και καταστολή της λειτουργίας του διαλόγου. Στην αλλαγή των δεδομένων απέδωσε τη ματαίωση ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, χωρίς να αποκλείει νέα συζήτηση αν κατατεθεί υπό το νέο πρίσμα.

“Μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και του lockdown που ισχύει από το Σάββατο (07.11.2020) τα ξημερώματα, παρέλκει η συζήτηση της ερώτησης που έχει καταθέσει ο κ. Τσίπρας για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς”, ανέφεραν πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ για την απόφαση της κυβέρνησης να ακυρωθεί η συζήτηση ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, πάντως, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη ματαίωση της Ώρας του Πρωθυπουργού, επειδή η ερώτηση του κ. Τσίπρα είχε κατατεθεί υπό άλλες συνθήκες οι οποίες άλλαξαν άρδην μετά την ανακοίνωση του lockdown.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει νέα επίκαιρη ερώτηση το περιεχόμενο της οποίας θα κινείται υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, τότε αυτή πιθανότατα θα προσδιοριστεί προς συζήτηση για την επόμενη Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

-Ad-