Τσίπρας: Μετά το ταξίδι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο παρουσιάζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά

Την επόμενη εβδομάδα και μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα σε Βρυξέλλες και Βερολίνο θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την πρότασή του για τα εργασιακά.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει έτοιμη πρόταση που κινείται κατά τις πληροφορίες σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση και φιλοσοφία συγκριτικά με το νομοθέτημα της κυβέρνησης για το εργασιακό που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή με τις ψήφους μόνο των 158 βουλευτών της πλειοψηφίας.

Η παρουσίαση θα γίνει σε μία ακόμη ειδική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κι αφού ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επιστρέψει από το πρώτο του ευρωπαϊκό ταξίδι μετά το τέλος της καραντίνας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συμμετάσχει ως παρατηρητής αρχικώς στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ( PES) και την επόμενη ημέρα στην Συνάντηση των ηγετών των σοσιαλιστικών κομμάτων.

Η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στις εκδηλώσεις των ευρωπαίων Σοσιαλιστών αποκτούν ιδιαίτερα σημασία καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναπτύσσει τους δεσμούς του με όμορες πολιτικές οικογένειες καθώς και με κόμματα και ηγέτες που κινούνται σε προοδευτική κατεύθυνση και μαζί μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις και τις αποφάσεις στην Ευρώπη.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα πραγματοποιήσει και την πανελλαδική του Συνδιάσκεψη, η οποία αναμένεται να αποκτήσει χαρακτήρα μίνι προγραμματικού συνεδρίου αφού επί της ουσίας θα επικυρώσει το πρόγραμμα του κόμματος το οποίο έχει εκπονηθεί από ομάδα στελεχών και επιστημόνων υπό τον Γιώργο Σταθάκη και έχει συζητηθεί στα όργανα και στις νομαρχιακές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κομματική διοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την έναρξη της πανδημίας κι ως εκ τούτου αποκτά και ιδιαίτερη πολιτική σημασία λόγω των μηνυμάτων που αναμένεται να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας τόσο προς το εσωτερικό του κόμματος όσο και προς την κοινωνία. Προετοιμασία για την εθνική συνδιάσκεψη του κόμματος θα γίνει αύριο Τετάρτη κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία