Τσίπρας: Μετωπική στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή το εργασιακό αναμένεται να εξαπολύσει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, λίγο πριν από την ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο-τερατούργημα-όπως χαρακτηρίζεται, του κ. Χατζηδάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναμένεται κατά τις πληροφορίες να εμφανιστεί ιδιαίτερα σκληρός και επικριτικός απέναντι στον πρωθυπουργό τον οποίο και θα κατηγορήσει ότι ασκεί θατσερικής εμπνεύσεως πολιτικές αποκαλύπτοντας το πραγματικό του πρόσωπο. Μάλιστα θα πει ότι η περίοδος της πανδημικής κρίσης “βοήθησε” τον κ. Μητσοτάκη να κρύψει το πραγματικό του νεοφιλελεύθερο πρόσωπο το οποίο αναδεικνύει ωστόσο τώρα σε όλο του το μεγαλείο ασκώντας πολιτικές (πτωχευτικό, εργασιακό) που ούτε καν το ΔΝΤ κατόρθωσε να επιβάλει στην χώρα τα χρόνια των μνημονίων.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καταστήσει σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία και το Μέγαρο Μαξίμου δεν πρέπει να εκλαμβάνουν την υπεύθυνη στάση που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την περίοδο της πανδημίας, ως αδυναμία ή αδράνεια και θα επαναλάβει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση “δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη”. Επί της ουσίας δηλαδή αναμένεται να υπερτονίσει ότι τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αρχίσει να αποκαλύπτει τις πραγματικές της προθέσεις εφαρμόζοντας σκληρά μνημονιακά μέτρα ενώ η χώρα δεν βρίσκεται σε μνημόνιο.

Κατά την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να καταγγείλει τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται από τη Βουλή για να μην απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις του ιδίου για φλέγοντα θέματα όπως η βάση εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις (που θα αφήσουν εκτός 25.000 υποψηφίους) και τα δυσθεώρητα χρέη της Νέας Δημοκρατίας που έχουν εκτοξευθεί στα 342 εκατομμύρια ευρώ!. Επί τη ευκαιρία θα αναφερθεί όπως αναμένεται και στην πρωτοφανή στάση του Προέδρου της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα που όχι μόνο τού απαγόρευσε να μιλήσει αλλά στο τέλος έκλεισε και τα μικρόφωνα εμποδίζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακουστεί καταγγέλλοντας φίμωσή του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εκτενή αναφορά θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και στις εξελίξεις περί το εμβόλιο AstraZeneca μετά την απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού να προχωρήσει σε σύσταση προς τους πολίτες να αποφεύγουν το συγκεκριμένο εμβόλιο. Για το θέμα του συγκεκριμένου εμβολίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε δεχτεί επίθεση από τη ΝΔ όταν εκείνος είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή η κυβέρνηση λίγο πριν από το Πάσχα αποφάσισε να ξεστοκάρει το Astra Zeneca διαθέτοντάς το στις ηλικίες 35-44 χωρίς δικαίωμα επιλογής άλλου εμβολίου εκείνη την περίοδο.