Τσίπρας: Μην κρύβεστε, βγάλτε τις περικεφαλαίες, ζητήστε 158 συγγνώμες και φέρτε τις κυρώσεις της Συμφωνίας στη Βουλή

Τις 158 συγγνώμες των βουλευτών της ΝΔ στη Βουλή για την στάση του κόμματός τους στην Συμφωνία των Πρεσπών αναμένει ο Αλέξης Τσίπρας. Κατά την παρέμβασή του σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «συνεχάρη» την κυβέρνηση διότι υιοθέτησε τον όρο «ιστορική Συμφωνία» για τις Πρέσπες στο κοινό ανακοινωθέν των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδος και ΗΠΑ και την κάλεσε να φέρει τις κυρώσεις άμεσα προς ψήφιση για να αποτυπώσει και τη συγγνώμη της προς τον ελληνικό λαό.

«Για να μην λέτε ότι είμαι σκληρός να συγχαρώ την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το κοινό ανακοινωθέν Δένδια -Πομπέο που χαιρετίζει την Συμφωνία των Πρεσπών ως ιστορική συμφωνία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την ομιλία του. «Τώρα που συμφωνούμε» είπε, «μην κρύβεστε βγάλτε τις περικεφαλαίες, ζητήστε 158 συγγνώμες και φέρτε τις κυρώσεις της Συμφωνίας στη Βουλή» είπε σχολιάζοντας με έμμεσο τρόπο και την καθυστέρηση που εμφανίζει η κυβέρνηση στην κατάθεσή τους. «Μία ψυχή που είναι να βγει ας βγει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια παρέμβαση στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την χορήγηση των 2 εκατομμυρίων στα ΜΜΕ τονίζοντας ότι συνιστά «ντροπή για τη δημοκρατία» που ευτελίζει τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση ενώ απευθυνόμενος στους υπεύθυνους των καναλιών τους κάλεσε να μη δεχτούν να λάβουν αυτά τα χρήματα για να μην συμβάλουν χώρας σε Ουγγαρία του Όρμπαν

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε από την κυβέρνηση να διαθέσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για την νέα καμπάνια κατά του κορονοϊού για την ενίσχυση του ΕΣΥ και των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας κατά την παρέμβασή του στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Ιανό» και τις συνέπειες από το πέρασμά του στη χώρα.

Στην αρχή της ομιλίας του είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ένα ευρώ για νοσοκομεία και για την ενίσχυση των σχολείων με εκπαιδευτικούς «αλλά δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ χωρίς όρους και κριτήρια για να συνεχίσουν να σάς λιβανίζουν . Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά:» Εμφανίζεστε σαν τον τοκογλύφο σε μία περίοδο που τα κανάλια όντως αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις, Να τούς δώσετε λεφτά για να τα πάρε πίσω σε ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σάς κάνουν κριτική». στην μετατροπή της

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέφερε στη Βουλή καταγγελίες πολιτών της Καρδίτσας με βάση τις οποίες δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν πράξεις κατάσχεσης και διαταγές πληρωμών στους πληγέντες ρωτώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνη κ. Τσιάρα να απαντήσει εάν ευσταθούν αυτές οι καταγγελίες. Δεν άφησε επίσης ασχολίαστο το γεγονός πως δέκα ημέρες μετά το πέρασμα του Ιανού υπάρχουν ακόμη αποκλεισμένα χωριά στην Θεσσαλία ενώ στο Ιόνιο δεν έχει αποκατασταθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Σχολίασε με νόημα πως τα αντανακλαστικά του κ. Μητσοτάκη και των αρμόδιων υπουργών του είναι άμεσα μόνο όταν πρόκειται για την απαλλαγή μεγαλοοφειλετών τραπεζών και δημοσίου, την ίδια στιγμή που αδρανούν μπροστά στην πραγματική ανθρώπινη ανάγκη των εκατοντάδων επιχειρηματιών στην Καρδίτσα, παρατηρώντας ότι « θα λογοδοτήσετε για την υποκρισία και την αναισθησία σας απέναντι στους ανθρώπους της μεσαίας τάξης».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και για το θέμα της πανδημίας λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την διαχείρισή της σε blame game στρέφοντας τις ευθύνες στους πολίτες. «βγήκε ο κ. Μητσοτάκης να κάνει ένα διάγγελμα πριν φύγει για τριήμερο στην Τήνο, να μάς πει ότι εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά θα φταίνε οι πολίτες, ο ίδιος δεν θα έχει καμία ευθύνη».