Τσίπρας: Να φύγουν αν δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν την πανδημία

(Προ)καλώντας την κυβέρνηση να φύγει εάν δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την πανδημία ώστε να σωθούν περισσότεροι άνθρωποι κλιμακώνει ο Αλέξης Τσίπρας την κριτική του με αιχμή την ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κρίση.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα η αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο που βρισκόταν σε κατάσταση εφημερίας πυροδότησε την ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την έξαρσης της πανδημικής κρίσης με τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη να κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι ξεπέρασε κάθε όριο λαΪκισμού.

Την κυβέρνηση ενόχλησε η επισήμανση του Αλέξη Τσίπρα με δημόσια ανάρτησή του πως εκτός από το Ιπποκράτειο όπου τέσσερις ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, “δίπλα στο Παπανικολάου, 18 κρεβάτια ΜΕΘ δωρεά στο ΕΣΥ δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. “Η κυβέρνηση μάς εγκατέλειψε στην τύχη μας. Αν δεν μπορούν, να φύγουν να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές” έγραψε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον κ. Πλεύρη να τού ζητεί να κατεβάσει την ανάρτηση χαρακτηρίζοντάς την ψευδή.

“Ανίκανος, ψεύτης, αλλά και επικίνδυνος, όσο παραμένει στη θέση του υπουργού Υγείας, εν μέσω πανδημίας, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνει ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή” ήταν η έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου που κάλεσε τον κ. Πλεύρη αντί να παραληρεί στη Βουλή να απαντήσει στις ίδιες τις δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται στις δηλώσεις της κυρίας Γκάγκα η οποία παραδέχτηκε δημοσίως πως δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας “σε λίγο θα διαλέγουμε αν θα νοσηλευτεί ασθενής με κορονοΪό ή με εγκεφαλικό” καθώς δεν υπάρχει το κατάλληλο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό .

Η επίσκεψη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και σε ένα νοσοκομείο που ασφυκτιά από την έξαρση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα σηματοδοτεί την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις καθώς θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάρει δύσκολες αποφάσεις κάτι που φαίνεται και από την αντίληψή της που διαχέει στην ελληνική κοινωνία πως αυτό που ζούμε είναι η “πανδημία των ανεμβολίαστων”.