Τσίπρας: «Να καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης όλα τα στοιχεία για τα 32 ακίνητα που έχει στην κατοχή του»

Να καταθέσει ο κ. Μητσοτάκης άμεσα όλα τα στοιχεία για τα 32 ακίνητα που έχει στην κατοχή του σύμφωνα με το πόθεν έσχες και τα μισθωτήρια συμβόλαια για το σπίτι που νοικιάζει στον Λυκαβητό ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του Αντένα.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει τροπολογία που θα υποχρεώνει τους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος του δανεισμού αλλά και την πορεία του δανεισμού και τις ρυθμίσεις που γίνονται καλώντας και τον κ. Μητσοτάκη να την δεχτεί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτήθηκε επίμονα για το σπίτι που νοικιάζει στην Λαυρεωτική έναντι τιμήματος 500 ευρώ μηνιαίως και έδωσε ακόμη περισσότερες εξηγήσεις για την συγκεκριμένη εξοχική κατοικία: “Μιλάνε για βίλα εκατομμυρίων. Δεν πρόκειται για βίλα. Βίλα είναι το σπίτι Μητσοτάκη στην Τήνο, μεσοτοιχία με τονΧριστοφοράκο” είπε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγη ώρα δίνοντας περισσότερες διευκρινίσεις αναφορικά με την εξοχική κατοικία που νοικιάζει στη Λαυρεωτική. Αυτό είναι μικρό όμορφο σπίτι σε περιοχή με παραθεριστικές κατοικίες και το νοικιάζω. Τα σπίτια σ’ αυτήν την περιοχή νοικιάζονται με σεζόν. Είμαι στην περιοχή 6 χρόνια, από το 2015 ενοικίαζα με σεζόν ένα σπίτι 180 τμ κι έδινα 3.600 τον χρόνο. Τώρα δίνω 6.000 τον χρόνο μετά από συμφωνία με ιδιοκτήτη ο οποίος τον είχε 10 χρόνια σε αγγελία και δεν έβρισκε ούτε ενοικιαστή ούτε αγοραστή”.

Συνέχισε λέγοντας: “Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα τα ενοίκια που αφορούν τον ίδιο; Το ενοίκιο που πληρώνει στην κατοικία που δηλώνει ότι διαμένει; Θα δώσει το ενοίκιο στο σπίτι στον Λυκαβηττό; Πόσα πληρώνει, αν πληρώνει σε ποιον τα πληρώνει; Τα έξοδα που αφορούν την συντήρηση των 32 ακινήτων που δηλώνει στο πόθεν έσχες του; ” προσθέτοντας ότι η οικογ;eνεια Μητσοτάκη έχει ασχοληθεί μόνο με την πολιτική. Συμπλήρωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει στο πόθεν έσχες του χρέη στις τράπεζες 1,5 εκατομμυρίου. “Σάς καλώ αν το 500ρικο είναι λίγο ως ενοίκιο να ασχοληθείτε με αν το 1,5 εκατομμύριο χρέη είναι λίγα ή πολλά για έναν πρωθυπουργό. Διότι είναι ευάλωτος σε πιέσεις ένας πρωθυπουργός με τόσα χρέη”.

Επίσης μιλώντας για την γνωριμία του με τον ιδιοκτήτη που τού νοικιάζει την εξοχική κατοικία είπε ότι “ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν είναι διαπλεκόμενος, είναι ένας έντιμος άνθρωπος γνωστός στην περιοχή. Ήταν αυτό το σπίτι ακόμη και μετά από αγγελία πώλησης ή ενοικίασης ανεκμετάλευτο” αποκαλύπτοντας ότι τον άνθρωπο αυτό τον γνώρισε τυχαία ενώ ήταν σε ταβέρνα της περιοχής μαζί με τον Γ. Παπαδάκη που επίσης μένει στην περιοχή και προσφέρθηκε ο ταβερνιάρης να τον βοηθήσει να βρει και να νοικιάσει νέα εξοχική κατοικία.
Όπως δε αφηγήθηκε ο ιδιοκτήτης όταν γνωρίστηκαν τον ρώτησε: “Εσείς πρώην πρωθυπουργός θα μείνεις σε 70 τμ με υπόγειο;. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε πως “Θέλω να μείνω στην περιοχή γιατί την αγαπάω” εξηγώντας πως το καλοκαίρι ακόμη και τον Αύγουστο δεν μπορείς να παραθερίζεις σε ένα νησί κι όταν ήταν πρωθυπουργός “στίς δύσκολες ημέρες ήθελα οικογένεια κοντά”. Η απάντηση του ιδιοκτήτη ήταν κατά τον Αλ. Τσίπρα πως “ούτως ή άλλως ήθελα να κάνω ανακαίνιση σπιτιού για να βρω αγοραστή και θα είναι μεγάλη χαρά μου. Δεν έχω άμεση ανάγκη να πωλήσω ας κάνουμε ένα ενοικιαστήριο να μείνεις εσύ. Την επόμενη φορά που θα νοικιάσω σπίτι θα πάρω μαζί μου τον κ. Μητσοτάκη να κρίνει το ύψος του ενοικίου”.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε επίσης: “Οι πολιτικοί οφείλουμε να δίνουμε απαντήσεις. Η ΝΔ, ένα κόμμα μεγαλοϊδιοκτητών και ο κ. Μητσοτάκης επέλεξαν με 100 νεκρούς την ημέρα να στρέψουν την επικαιρότητα με δημοσιεύματα που ενορχήστρωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός να καταφεύγει σε κιτρινισμό και στην λάσπη. Είναι η δεύτερη φορά που το κάνει προσπάθησε και στη Βουλή να πει ότι ο πατέρας μου είχε διασυνδέσεις με την Χούντα.

-Ad-