Τσίπρας: Να κερδίσουμε στην Φωκίδα, να κερδίσουμε σε όλη την Ελλάδα, να τελειώνει αυτός ο εφιάλτης

Περιοδεία σ’ έναν νομό όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει βουλευτική εκπροσώπηση πραγματοποιεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας το πρόγραμμα των εξορμήσεών του ανά την Ελλάδα ασχέτως των πρωθυπουργικών διαβεβαιώσεων ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι αναξιόπιστος σε όλα τα επίπεδα κι ως εκ τούτου κινούνται σε προεκλογικούς ρυθμούς μη αποκλείοντας να αναθεωρήσει εκ νέου την στάση του τον Σεπτέμβριο μετά τη ΔΕΘ όταν θα συνειδητοποιήσει σε πόσο μεγάλο αδιέξοδο βρίσκεται.

“Στις εκλογές που θα έρθουν αργά ή γρήγορα, είτε το θέλει ο κ. Μητσοτάκης είτε όχι, η Φωκίδα θα βγάλει προοδευτικό βουλευτή” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την περιοδεία του στην Άμφισσσα, προσθέτοντας με νόημα: “Να ξαναβγάλει βουλευτή από την Αριστερά. Να κερδίσουμε στην Φωκίδα, να κερδίσουμε σε όλη την Ελλάδα, να τελειώνει αυτός ο εφιάλτης”.

Στη διάρκεια της περιοδείας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στα θέματα της ακρίβειας που πλήττουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ ειδικά για τους λογαριασμούς του ρεύματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολίασε πως τα τρία αυτά χρόνια η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φρόντισε να ευνοήσει τους έχοντες και κατέχοντες αφήνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας να περνά μεγάλες δυσκολίες, ίσως και μεγαλύτερες από τα χρόνια των μνημονίων. Την ίδια ώρα πολίτες με τους οποίους συνομίλησε σήμερα προσδιόρισαν την ακρίβεια και την έκρηξη του ενεργειακού τους κόστους ως το μεγαλύτερό τους πρόβλημα χαρακτηρίζοντας κάποιοι εξ αυτών και “απάτη” το power pass καθώς αντί για 600 ευρώ επιστροφές στους λογαριασμούς τους είδαν ελάχιστα ευρώ, παρά τα υπέρογκα ποσά που πλήρωσαν τους προηγούμενους μήνες στην ρήτρα αναπροσαρμογής. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε σήμερα τον κ. Μητσοτάκη ότι προσέβαλε τους πολίτες με τις δηλώσεις του για το περίφημο power pass, καθώς από τα 4,2 εκατομμύρια νοικοκυριά, τα 1,7 εκατομμύρια δεν θα πάρουν πίσω ούτε ένα ευρώ. “Και οι υπόλοιποι πήραν ψίχουλα ως επιστροφή αφού μεσοσταθμικά η ενίσχυση είναι μόλις 17 ευρώ το μήνα” σημείωσε με την επισήμανση πως ο πρωθυπουργός έχει σπάσει κάθε ρεκόρ αλαζονείας “και νομίζει ότι θα μπορεί να εξαπατά τον ελληνικό λαό για πάντα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάλι, μίλησε για τρομακτική αισχροκέρδεια και κατήγγειλε πως κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση χάνει γιατί μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι να έχει περισσότερα κέρδη η ΔΕΗ για να τα μοιράζονται οι μέτοχοι και να είναι ψηλά η τιμή στο ταμπλό του χρηματιστηρίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για 1,5 δισ. ευρώ υπερκέρδη σε ένα οκτάμηνο τα οποία “δήθεν θα φορολογούσαν με 90%” και ανέφερε πως από αυτά θα φορολογήσουν μόνο τα 200 εκατομμύρια.