Τσίπρας: «Να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης» – Τι θα πει αύριο στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη λόγω της κατάφωρης παραβίασης του κράτους δικαίου στην υπόθεση των υποκλοπών από “ένα ρυπαρό δίκτυο που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου” ζήτησε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να μιλήσει αύριο το μεσημέρι στη Βουλή για το θέμα και να αποκαλύψει τα ονόματα έξι προσώπων που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ στη βάση της ενημέρωσης που είχε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ. Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης ούτως ώστε να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη δημοκρατική εκτροπή.

Στη δήλωσή του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου και έκανε λόγο για ένα εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν απο τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

“Και πλέον δεν μιλάμε με βάση κάποιες εικασίες ή στη βάση κάποιων δημοσιευμάτων. Πλέον μιλάμε με αποδείξεις. Τις αποδείξεις που περισυνέλεξε η κατά το Σύνταγμα αρμόδια Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών κατά τους ελέγχους που διενήργησε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους”, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Αποκάλεσε επίσης τον κ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό “των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης “ και πρόσθεσε πως “οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες, και να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, να παραιτηθεί”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προϊδέασε επίσης ότι τα υπόλοιπα θα τα αναφέρει αύριο στη Βουλή. Νωρίτερα μάλιστα κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολίαζαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι θεσμικός και δεν πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της Βουλής, στο ναό της δημοκρατίας. Ειδικότερα, αύριο θα λάβει το λόγο και θα τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την υγεία στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Χρήστο Ράμμο ο οποίος τον ενημέρωσε για τους ελέγχους που διενήργησε η Αρχή στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και τού παρέδωσε σε λευκό στοιχεία φάκελο με τα στοιχεία έξι προσώπων που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Αυτά τα ονόματα φέρεται πως θα αναφέρει αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά την παρέμβασή του στη Βουλή.