Τσίπρας: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «ο βολικός δικομματισμός σας δεν βγαίνει»

“H Νέα Δημοκρατία πήρε σήμερα ένα μεγάλο μάθημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα γίνει βολικός αντίπαλος. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Ο βολικός δικομματισμός σας δεν βγαίνει”. Με τη συγκεκριμένη αναφορά σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας από την ομιλία του στα Γιάννενα τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Ροδόπης που αποδείχτηκε πως γύρισε μπούμερανγκ για τον κ. Μητσοτάκη με την αναγκαστική απόσυρση από τα ψηφοδέλτια του μειονοτικού υποψηφίου βουλευτή Μουσταφά Κατραντζή.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως συνέχεια της αποκάλυψης που έκανε στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με βάση ενημερωτικό έγγραφο της ΕΥΠ που χαρακτήριζε τον Μουσταφά Κατραντζή στρατευμένο από την Άγκυρα και το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή. “Εβαλε την ΕΥΠ του Predator να μάς υποδείξει ποιον πρέπει να έχουμε και ποιον όχι στα ψηφοδέλτιά μας. Δεν πρόσεξε όμως τις λεπτομέρειες. Γιατί στο έγγραφο που μάς έστειλε φαίνεται ξέχασαν να σβήσουν την αναφορά στο δικό τους υποψήφιο ως “στρατευμένο” στην Άγκυρα και το τουρκικό προξενείο” σχολίασε το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει:

“Κι έτσι όλοι συνειδητοποιήσαμε πόσο υποκριτής, πόσο αδίστακτος και πόσο ανεύθυνος είναι ο κ. Μητσοτάκης” . Επιπλέον ανέφερε για τον Κ. Μητσοτάκη ότι “χρεοκόπησε η απόπειρά του να μετατρέψει ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα της Θράκης σε κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής αναμέτρησης μόνο και μόνο επειδή δεν ανέχεται μία “ροζ κουτσουλιά” στον μπλε χάρτη όπως τόσο αλαζονικά μάς είπαν”.

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στο Mega και στο ερώτημα γιατί ο ίδιος δεν απέσυρε τους δύο μειονοτικούς υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από τα ψηφοδέλτιά του, ο Αλ. Τσίπρας είχε σχολιάσει πως ο κ. Μητσοτάκης κάνει λάθος που απέπεμψε τον Κατραντζή και μάλιστα εκ των υστέρων για το λόγο τού ότι “δεν πρέπει να δημιουργούμε ένα κλίμα στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας”.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε επικριτικά και για το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως με τη ΝΔ δρουν τελικά και σήμερα ως συμπληρωματικές δυνάμεις και “όπως με την απλή αναλογική που την πολέμησαν και την αχρήστευσαν από κοινού δρουν ως συμπληρωματικές δυνάμεις με τη δηλωμένη πρόθεσή τους για αλλαγή του άρθρου 16 και την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων”.