Τσίπρας: Νέο κάλεσμα προς τους πολίτες για την 15η Μαΐου

Νέο κάλεσμα προς τους πολίτες να στείλουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω της συμμετοχής τους στην εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 15 Μαϊου απηύθυνε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του κόμματος δίνει μεγάλη βαρύτητα στις διαδικασίες εκλογής της συλλογικής ηγεσίας του κόμματος θεωρώντας ότι μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που θα εκπέμψει το μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως “δεν πάει” άλλο σηματοδοτώντας συγχρόνως και την αρχή του τέλους της.

“Καλούμε τους πολίτες να υψώσουν ανάστημα, στις 15 Μαϊου να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύσουν τις γραμμές του και να συμμετάσχουν στην εσωκομματική του διαδικασία” είπε από τον Πύργο της Ηλείας όπου περιόδευσε στο πλαίσιο των εξορμήσεών του στην περιφέρεια.

Είναι γεγονός πως η ηγεσία της Κουμουνδούρου συνδέει τις εσωτερικές της διαδικασίες με τις πολιτικές εξελίξεις καθώς πιστεύει ότι ειδικά η εκλογή Προέδρου στην οποία μπορεί να ψηφίσει όποιος εγγραφεί ακόμη κι εκείνη την ημέρα ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να αποκτήσει τέτοια δυναμική που να ξετυλίξει το νήμα των εξελίξεων που θα οδηγήσουν στις εθνικές εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας σφίγγει τον κλοιό προς την κυβέρνηση με αιχμή τα θέματα που προέκυψαν με τα golden boys της ΔΕΗ και την αισχροκέρδεια στις τιμές των προϊόντων και κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ζητώντας εξηγήσεις για τα προκλητικά μπόνους και τις καταγγελίες για χειραγώγηση μετοχών της επιχείρησης τη στιγμή που η ενεργειακή πολιτική της εταιρείας βυθίζει τους πολίτες στην εξαθλίωση και τη χώρα στην ενεργειακή ανασφάλεια. Τις επόμενες ημέρες και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης την τροπολογία για αναστολή της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ όπως επίσης και στις διακοπές της παροχής ρεύματος σε χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν τους εξωφρενικούς λογαριασμούς.