Τσίπρας: Νέο «μήνυμα» σε Ανδρουλάκη – «Μόνος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη»

Διάθεση να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ έδειξε χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Ιβανώφειο γήπεδο της Θεσσαλονίκης, του τρίτου κατά σειρά μεγάλου σταθμού της πορείας του προς τον λαό.

Μετά και την κόντρα που καταγράφηκε το Σαββατοκύριακο με τον κ. Ανδρουλάκη να καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να σταματήσει να μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου θυμίζοντας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και την Κουμουνδούρου να απαντά πως το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε και με τον κ. Καρατζαφέρη και με τον κ. Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε την πρόταση συνεργασίας για μία προοδευτική κυβέρνηση.

“Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας και η πρόσκλησή μας σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου είναι σαφής και έντιμη. Ούτε την κριτική τους προς εμάς ζητάμε να υποστείλουν -όπως δεν την υποστείλαμε και εμείς προς αυτούς- ούτε είμαστε εμείς αυτοί που διανοηθήκαμε να τούς απειλήσουμε ή να τούς εκβιάσουμε, όπως αποδεδειγμένα έκανε η ΝΔ” επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας με νόημα: “Μόνος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη” διότι “εμείς κάνουμε μονομέτωπο αγώνα, δεν ανοίγουμε μέτωπα με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις”.

Κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε ένα “συμβόλαιο δημοκρατίας και δικαιοσύνης” που όπως εξήγησε θα περιέχει τις δεσμεύσεις της προοδευτικής διακυβέρνησης απέναντι στο λαό, ήτοι τη “ρεαλιστική, κοστολογημένη, σταθερή πορεία προς μία κοινωνία δικαιοσύνης και προς τη σταθερότητα της δικαιοσύνης”.

Αναφερόμενος δε στα διλήμματα που προκύπτουν στην πορεία προς τις εκλογές σχολίασε πως όταν εκφώνησε το δίλημμα “Μητσοτάκης ή Δημοκρατία” θα περίμενε από την πλευρά της κυβέρνησης να απαντήσουν ότι δεν είναι τα πράγματα έτσι κι ότι “δεν είναι οι λέξεις Μητσοτάκης και Δημοκρατία ετερώνυμες” αλλά αντί αυτού απάντησαν ότι δεν τολμά να βάλει τον πήχη της σύγκρισης ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον ίδιο (“την αφεντιά μου”).

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε λοιπόν πάνω σε αυτό ότι “δεν φοβήθηκα ποτέ τη σύγκριση” και ότι “είμαι εδώ, στη διάθεσή σας να συγκριθούμε και να συγκρουστούμε με αλήθειες και χωρίς υποβολείς ενώπιος ενωπίω με τον ελληνικό λαό” για να προσθέσει πως το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο σημαντικό από τη σύγκριση δύο προσώπων, διότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είναι καθεστώς. Πρόσθεσε δε πως δίπλα στο δίλημμα “Δημοκρατία ή Μητσοτάκης” υπάρχει και το δίλημμα “Αισχροκέρδεια ή ΣΥΡΙΖΑ”.