Τσίπρας: «Ο απερχόμενος Μητσοτάκης κερδίζει χρόνο για συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών»

Την άποψη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει χρόνο γνωρίζοντας πως είναι πλέον απερχόμενος πρωθυπουργός διατύπωσε μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματός του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατά τις πληροφορίες ανέφερε ότι ο κ. Μητσοτάκης αγωνιά να έχει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί τόσο για να πετύχει την συγκάλυψη και το κουκούλωμα του μεγάλου σκανδάλου των παρακολουθήσεων όσο και για να προλάβει να ελέγξει-όπως είπε- την κατανομή του μεγαλύτερου μέρους των ευρωπαϊκών πόρων με όρους απόλυτης διαφάνειας. “Είναι γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας” είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε από τα στελέχη του επαγρύπνηση και κινήσεις ώστε να αξιοποιηθεί ο χρόνος που απομένει ως τις εθνικές εκλογές.

Επί της ουσίας μίλησε για εμβάθυνση της κομματικής ανασυγκρότησης ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πετύχει  τη συγκρότηση ανανεωμένων και ισχυρών ψηφοδελτίων παντού . Επίσης ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οφείλει να οργανώσει κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στη βαρβαρότητα των κυβερνητικών επιλογών και να μετατρέψει την απόγνωση σε αγώνα και την οργή σε ελπίδα αλλαγής. “Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε και μόνο έτσι θα καταφέρουμε να έρθει η πολιτική αλλαγή μία ώρα αρχύτερα παρά τις προθέσεις του κυρίου Μητσοτάκη και των συμφερόντων που τον στηρίζουν” είναι μία φράση που τού αποδίδεται.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με αφορμή τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Παρασκευή και το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα είναι η χώρα με την υψηλότερη τιμή στην ηλεκτρική ενέργεια σ’ ολόκληρη την Ευρώπη προ φόρων και επιδοτήσεων κάτι που οφείλεται όπως τόνισε “στην επιλογή Μητσοτάκη η ΔΕΗ να γίνει πρωταγωνιστής της αισχροκέρδειας κι έναν χρόνο τώρα να μην λαμβάνει κανένα μέτρο για την αντιμετώπισή της”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέμεινε πως είναι πολιτική επιλογή να το να μην υπάρχει σχεδόν κανένας έλεγχος τιμών και ο πληθωρισμός να έχει σκαρφαλώσει στο 12%, όπως ζήτημα πολιτικής επιλογής είναι και η διατήρηση υψηλού συντελεστή φορολόγησης σε προϊόντα βασικής κατανάλωσης και στα καύσιμα.

Σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά επανέλαβε ότι η τουρκική προκλητικότητα δεν αντιμετωπίζεται απλώς με λόγια. Και σχολίασε ότι όσο ο κ. Μητσοτάκης αρκείται να λέει τα αυτονόητα για την κυριαρχία των νησιών μας στις Συνόδους Κορυφής αλλά δεν τολμά καν να θέσει ζήτημα κυρώσεων αν η Τουρκία αμφισβητήσει εμπράκτως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τόσο ο Ερντογάν θα αποθρασύνεται.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η διεθνής συγκυρία γίνεται ολοένα και πιο δυσμενής και τόνισε ότι η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις της και χωρίς σχέδιο απέναντι στην όξυνση της σύγκρουσης με μόνο κερδισμένο τις ΗΠΑ.