Τσίπρας: «Ο επόμενος τόνος δεν θα είναι Μητσοτάκη αλλά η ώρα του λαού»

“Ναι” είπε ο Αλέξης Τσίπρας στα μέτρα ενίσχυσης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της ακρίβειας όμως διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα υποστηρίζει οτιδήποτε φιλολαϊκό όχι όμως και την κυβερνητική κοροϊδία.

Μάλιστα προέβλεψε ότι η “πάλη του λαού μπορεί να άρει το αδιέξοδο στη χώρα” που προκαλεί η κυβέρνηση λέγοντας πως “ο επόμενος τόνος δεν θα είναι Μητσοτάκη αλλά η ώρα του λαού” σχολιάζοντας: Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείτε τόσο καλύτερα για τον τόπο και την κοινωνική πλειοψηφία.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι δημιουργεί μία κατασκευασμένη εικόνα παραδείσου για τη χώρα ισχυριζόμενος πως τα εισοδήματα του 2021 αυξήθηκαν κατά 7% καθώς επέλεξε να παρουσιάσει στοιχεία μόνο για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 που η χώρα βρισκόταν σε καθολικό lockdown. Σχολίασε πως η κυβέρνηση έρχεται να δώσει “δήθεν μέρισμα” στους συνταξιούχους ύψους 250 ευρώ -το χαρακτήρισε φιλοδώρημα- την ώρα που κατήργησε την 13η σύνταξη που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το μέρισμα των 900 εκατομμυρίων ευρώ το δίνει προίκα σε ιδιώτες για να χειριστούν το θέμα της επικουρικής ασφάλισης.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και σε σχέση με την εκχώρηση της ΔΕΗ είπε ότι “είστε η κυβέρνηση των deals” με την επισήμανση πως “ό,τι δεν κατάφεραν οι δανειστές μας στο φως της ημέρας επειδή δεν το επιτρέψαμε εμείς έρχεστε εσείς και το κάνετε νύχτα”. Πρόσθεσε πως “το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι deals στην εργασία για τον ΣΕΒ, στα εξοπλιστικά, στο ασφαλιστικό και στο ταμείο που θα διαχειριστεί τις επικουρικές συντάξεις, στη ΔΕΗ, στους σχολάρχες και στην υγεία με τους κλινικάρχες”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, όπως επίσης και η γενναία διαγραφή μέρους οφειλών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία, η αυστηροποίηση των ελέγχων για την αισχροκέρδεια και η απαγόρευση της διακοπής ρεύματος στην χειμερινή περίοδο λόγω απλήρωτων λογαριασμών, κάτι που έκανε στη Γαλλία ο Μακρόν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει κάνει χειρότερη τη ζωή για χιλιάδες Έλληνες καθώς τα έξοδα αυξάνονται και σχολίασε πως “η πολιτική σας κληρονομιά όσο κι αν σάς προστατεύουν οι επικοινωνιακοί σας αερόσακοι θα είναι αυτό που αισθάνεται η πλειοψηφία της κοινωνίας όταν παίρνει λογαριασμούς, δηλαδή απόγνωση”.

Συγχρόνως παρέθεσε στοιχεία από αυξήσεις σε λογαριασμούς ρεύματος σε επιχειρήσεις που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στα έξοδα και “βλέπουν τις αυξήσεις να πηγαίνουν στο Θεό” Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και τον κατηγόρησε πως εν μέσω σαρωτικού κύματος ακρίβειας καταδεικνύει την αδυναμία του να ανταποκριθεί για τέσσερις λόγους:επειδή αντιμετωπίζει έλλειμμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης, επειδή λειτουργεί με προχειρότητα, επειδή έχει εμμονή σε παρωχημένες και αποτυχημένες συνταγές και κυρίως γιατί έχει εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων.