Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος, οφείλει να δώσει απαντήσεις»

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις υποκλοπές με αιχμή πλέον την νέα άρνησή του να εμφανιστεί στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτησή του έκανε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Star όπου και κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τον πρωθυπουργό ότι “κρύβεται” για να θέσει δημοσίως το ερώτημα: “Γιατί δεν απαντά ο κ. Μητσοτάκης; Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται;”. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εμφανίζεται στην ώρα του πρωθυπουργού στη Βουλή, δεν πήγε ως μάρτυρας στην Εξεταστική, δεν συναντήθηκε με την εξεταστική επιτροπή Pega του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αποφεύγει να προσέλθει αύριο στη Βουλή για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για την στάση που ακολουθεί ο πρωθυπουργός στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και μάλιστα σημείωσε πως “αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο να δώσει απαντήσεις”.

Στο ερώτημα εάν υπάρχουν αποδείξεις για όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες και τη λίστα των 33 προσώπων που φέρονται ότι παρακολουθούνταν με το κακόβουλο λογισμικό Predator o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως “έχουμε ενδείξεις και επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις που καταλήγουν σε ενδείξεις ενοχής και όχι απλώς σε συμπτώσεις”. Ως εκ τούτου θύμισε πως “δεν είμαστε εν κενώ δεν ήρθε ένα δημοσίευμα από το πουθενά καθώς ο κ. Ανδρουλάκης που αύριο μπορεί να πάρει και διερευνητική εντολή παρακολουθούνταν καθώς και ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης με το Predator όταν δεν ήταν σε “επίσημη επισύνδεση”. Πρόσθεσε πως ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται το απόρρητο και δεν είναι απαντήσεις “άρα είναι ένοχος”.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δεν είναι ο ίδιος ντεντέκτιβ για να παρουσιάσει στοιχεία αλλά ότι θέτει με θεσμικό τρόπο ερωτήματα. Γι’ αυτό και ρωτάει “αν κάποιος από τους 33 ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ” σημειώνοντας: “Δηλαδή στις πόσες συμπτώσεις καίγεσαι;” . Αίσθηση προκάλεσε και το ερώτημά του εάν υπάρχει υπουργός επισυνδεδεμένος από την ΕΥΠ ή και δημοσιογράφος που παρακολουθούνταν από τις κρατικές υπηρεσίες. Μάλιστα αναφερόμενος στην εισαγγελέα της ΕΥΠ κυρία Βλάχου είπε ότι “πρέπει να μάς πει εάν έχει υπογράψει την παρακολούθηση υπουργού του κ. Μητσοτάκη. Ανέφερε ότι έχουμε “κατάλυση της Δημοκρατίας” και σημείωσε με νόημα: “Αν δεν γνώριζε ο κ. Πρωθυπουργός τότε είναι μειωμένου καταλογισμού, άρα ανεπαρκής. Αν γνώριζε τότε ο πρωθυπουργός είναι ανασφαλής, επικίνδυνος και αδίστακτος.” Επίσης τόνισε πως δεν μπορεί ο πρωθυπουργός που κατηγορείται για θεσμική εκτροπή να έχει το θράσος να μιλάει για λάσπη και τοξικότητα σχολιάζοντας: Τοξικός είναι αυτός και όχι εκείνος που θέτει τα ερωτήματα.

Σε ό,τι αφορά όσους περιλαμβάνονται στη λίστα των τελευταίων αποκαλύψεων είπε πως αν κάποιος έχει βάσιμες υποψίες ότι είναι ψεύτικη ας πάει να κάνει μήνυση σ’ αυτόν που την έχει εκδώσει.