Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης λέει πράγματα που δεν θα κάνει και δεν λέει αυτά που έχει σκοπό να κάνει

“To καθήκον μου απέναντι στη χώρα το έχω κάνει, τώρα θα κάνω το καθήκον μου απέναντι στην Παράταξη” είπε απόψε σε συνέντευξή του στο Ionian TV ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνοντας με τον τρόπο του “παρών” στην επόμενη ημέρα μετά την εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής.

Η κορυφαία προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης στο Σύνταγμα και μάλιστα έχει προηγηθεί μεγάλη οργανωτική προετοιμασία ώστε η κεντρική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώσει περισσότερο κόσμο σε σχέση με την αντίστοιχη συγκέντρωση για τις εκλογές της 21ης ΜαΪου. Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις θα κλείσουν την Παρασκευή με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχτηκε ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη τη δημόσια υποστήριξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, κυβερνητικού εκπροσώπου στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης του 2015, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι όλοι πρέπει να συσπειρωθούμε παρά τις διαφωνίες μας. Είναι ενδεικτικό πως παράγοντες της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως η στήριξη του κ. Σακελλαρίδη ευνοεί την συσπείρωση των τελευταίων ημερών και βοηθά προβληματισμένους αριστερούς ψηφοφόρους ήδη από την περίοδο του 2015 να κατανοήσουν την κρισιμότητα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε το βράδυ της Τετάρτης στο Κόντρα πως ο σχεδιασμός Μητσοτάκη είναι να υπάρξει την επόμενη μέρα ο μεγάλος κατακερματισμός στην αντιπολίτευση. “Λένε κάποιοι ότι τον Μητσοτάκη δεν τον ευνοεί εάν μπουν πολλά κόμματα. Ανοησίες. Ο Μητσοτάκης θέλει μία Βουλή απαξιωμένη. Το σχέδιο της ΝΔ λοιπόν είναι να έχουμε επτακομματική και οκτακομματική Βουλή, αν γίνεται. Για να μην έχει νόημα η Βουλή. Για να έχουμε γραφικά πρόσωπα μέσα στη Βουλή. Για να μην ασχολείται ο κόσμος με την αντιπολίτευση που θα γίνεται στη Βουλή.” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πάντως και από την Πάτρα ότι θα είναι “παρών” την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές. Μιλώντας στο Ionian TV ανέφερε: “Το καθήκον μου απέναντι στη χώρα το έχω κάνει, όταν κλήθηκα-το καθήκον μου απέναντι στη χώρα και στην πατρίδα- υπήρχαν πιο δύσκολες στιγμές για εμένα. Το 2015 κάποιοι έλεγαν ότι θα φύγω με ελικόπτερο από τη χώρα! Έμεινα, έδωσα τη μάχη, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, ρυθμίσαμε το χρέος, αφήσαμε 40 δισ. στα ταμεία, ξεπλύναμε όλες τις αμαρτίες από τη Μεταπολίτευση και μετά, εμείς-που δεν ανήκαν σε μας. Δεν έφυγα ποτέ από τη μάχη. Και έτσι δεν έφυγα και τώρα, ούτε θα φύγω και αύριο από τη μάχη. Διότι πλέον το καθήκον δεν είναι απέναντι στην πατρίδα, αλλά είναι απέναντι στην Παράταξη. Σε μία Παράταξη η οποία πρέπει να γίνει -και θα γίνει πολύ σύντομα- κυβερνώσα δύναμη της χώρας”.