Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται

Καλοδεχούμενη θα ήταν από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μία απόφαση που κανονικά θα έπρεπε να πάρει ο πρωθυπουργός και δεν είναι άλλη από την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

Αυτό είπε από την πόλη της Καβάλας όπου περιοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας σε σχέση με τις ανακοινώσεις μέτρων που θα γίνουν σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη πως “έστω και τα πολύ αργοπορημένα όποια μέτρα είναι καλοδεχούμενα”.

Δεν παρέλειψε βεβαίως να επισημάνει ότι τα μέτρα “ανακούφισης” που παίρνει η κυβέρνηση είναι κατόπιν εορτής “αφού 9 μήνες ο κ. Μητσοτάκης με την πολιτική του να αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια στην ενέργεια έχει λεηλατήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις”.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απέδωσε την απόφαση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα με τόσους μήνες καθυστέρηση στην διαπίστωσή της ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή και την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας κι εξ αυτού του λόγου προσπαθεί πλέον να σώσει οτιδήποτε κι αν σώζεται.

Ειδικά για την Καβάλα ανέφερε πως έχει γίνει συνώνυμο της εργασιακής εκμετάλλευσης, της εργασιακής ζούγκλας με τους χιλιάδες απολυμένους και σημείωσε την ανάγκη να στηριχθεί με κάθε τρόπο η ελληνική κοινωνία, κυρίως οι μισθωτοί, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, τα νοικοκυριά, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να απευθύνει προσκλητήριο συμμετοχής στις εσωτερικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις 15 Μαϊου, ώστε να φθάσει παντού το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής. “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρία χρόνια τώρα εργάζεται άοκνα για να κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους, τους μεσαίους φτωχούς και τους φτωχούς φτωχότερους Αυτό πρέπει να τελειώσει. Όσο γρηγορότερα, τόσο το καλύτερο” είπε στις δηλώσεις του.