Τσίπρας: Ο καλύτερος τρόπος για να αποζημιώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον ελληνικό λαό, είναι οι κάλπες

Ο καλύτερος τρόπος για να αποζημιώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον ελληνικό λαό είναι οι κάλπες. Αυτό πιστεύει ο Αλέξης Τσίπρας μετά την πρωτοφανή παράλυση που έφερε ο χιονιάς στο κράτος κι αυτό δήλωσε νωρίτερα ζητώντας από τον πρωθυπουργό να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, πριν επιφέρει και νέα μεγαλύτερα δεινά για τον τόπο. Κι αυτό αναμένεται να ζητήσει και αύριο μιλώντας στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η σκληρή κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του δεν είναι κάτι καινούργιο. Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι το ποτήρι πλέον έχει ξεχειλίσει και ότι δεν υπάρχει άλλη οδός διαφυγής από τη διενέργεια εκλογών. Τα προηγούμενα 24ωρα η Κουμουνδούρου ζητούσε τις παραιτήσεις υπουργών για την κυβερνητική κατάρρευση στον συντονισμό της επιχείρησης “Ελπίς”, όμως με την παρέμβαση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο κατανόησε ότι ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν προτίθεται να αναλάβει τις ευθύνες του, αντιθέτως επιδιώκει να τις μετακυλήσει σε μετεωρολόγους, δημάρχους και ιδιώτες. “Προτείνουμε στον εξαφανισμένο κ. Μητσοτάκη να τούς πάρει όλους μαζί (τους υπουργούς) και να φύγουν μία ώρα αρχύτερα, μήπως και ανασάνει η χώρα” σχολίαζε το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Μετά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός τον λόγο πήρε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας με on camera δήλωσή του: “Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κοστίσει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό. Γεννά διαρκώς ανασφάλεια και φόβο. Με την παράλυση του κράτους, στο οποίο δεν πιστεύει. Με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας. Με την εκτεταμένη διαφθορά. Η καλύτερη αποζημίωση για τον ελληνικό λαό είναι το συντομότερο να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, πριν επιφέρει και νέα μεγαλύτερα δεινά για τον τόπο”.

Αύριο συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία αναμένεται να συζητηθούν και οι προτάσεις του προέδρου του κόμματος για αλλαγές στη λειτουργία του. Τα στελέχη της “Ομπρέλας” εξακολουθούν να ασκούν κριτική με αιχμή την εκλογή προέδρου και μελών της Κεντρικής Επιτροπής από την κομματική βάση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης συμμετέχοντας στον προσυνεδριακό διάλογο μέσω “Αυγής” ασκεί οξύτατη κριτική στην προεδρική πρόταση αναφέροντας: “Νομίζω πως η αιφνιδιαστική πρόταση (γιατί δεν κατατέθηκε στην Επιτροπή Καταστατικού τόσους μήνες;) για την απευθείας εκλογή ΚΕ και προέδρου από το σύνολο των μελών του κόμματος αποπροσανατολίζει, είναι κατ’ επίφαση δημοκρατική, χωρίς να ενισχύει την ουσιαστική συμμετοχή των μελών του κόμματος. Των μελών που δεν ρωτήθηκαν για την αλλαγή του τίτλου του κόμματος και για την παύση λειτουργίας των αιρετών οργάνων της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας.