Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν λαμβάνει σοβαρά μέτρα γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με την εκλογική του πελατεία

Για απόλυτη ανευθυνότητα και υποκρισία στο θέμα των υποχρεωτικών τεστ των ανεμβολίαστων πιστών κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχοντας τη βεβαιότητα ότι ο κ. Μητσοτάκης εκτέθηκε ανεπανόρθωτα επιχειρηματολογώντας υπέρ της εξαίρεσης των εκκλησιών από το μέτρο την ίδια ώρα που η Ιερά Σύνοδος αποφάσιζε να προτρέψει τους πολίτες να προσέρχονται στους ναούς με την επίδειξη αρνητικών τεστ ή πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί έστω και τώρα την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρότασή της για υποχρέωση τεστ κατά την είσοδο των ανεμβολίαστων θρησκευόμενων στις εκκλησίες παρά την προσπάθεια του Μαξίμου να παρουσιάσει την πρωτοβουλία της Εκκλησίας που αποφασίστηκε την Τετάρτη ως προϊόν συνεννόησης του πρωθυπουργικού γραφείου με τον Αρχιεπίσκοπο το πρωί της Πέμπτης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδος που αποτέλεσε προπομπό της περιοδείας του στην Εύβοια, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο πρωθυπουργός συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος την ώρα της πανδημίας κατηγορώντας τον ότι καταλήγει σε ανεύθυνες αποφάσεις γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με την εκλογική του πελατεία.

“Ο κ. Μητσοτάκης δεν λαμβάνει σοβαρά μέτρα γιατί δεν θέλει να συγκρουστεί με αυτό που βλέπει στις μετρήσεις ως εκλογική του πελατεία. Έτσι δεν είσαι πρωθυπουργός που έχει ευθύνη για τη χώρα και το σύνολο του ελληνικού λαού” σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας με την επισήμανση πως την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα ο κ. Μητσοτάκης δείχνει πως έχει σημασία να μετράει τις ψήφους του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξήγησε ότι η τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα του υπέρ της υποχρεωτικής επίδειξης αρνητικού ράπιντ ή μοριακού τεστ στους ναούς είχε μεταξύ άλλων ως στόχο και την προστασία εμβολιασμένων συμπολιτών που θα βρεθούν στον ίδιο κλειστό χώρο με ανεμβολίαστους. “Η πρόταση μου δεν έχει έννοια στοχοποίησης των ναών και της θρησκευτικής λειτουργίας αλλά την έννοια της προστασίας των πιστών” είπε.

Σε σχέση με την πιθανότητα πρόωρων εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι “δεν θα τίς κάνει ο κ. Μητσοτάκης γιατί τίς φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι” σημείωσε όμως ότι τις πρόωρες εκλογές πρέπει να τις απαιτήσει και διεκδικήσει η ελληνική κοινωνία.