Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είναι «ψεύτης με περικεφαλαία»

Ήταν μία πολιτικά έντονη ομιλία κατά την οποία αποκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη “ψεύτη με περικεφαλαία” για όσα είπε στη ΔΕΘ αναφορικά με τις ανατιμήσεις στο ρεύμα αλλά και με προειδοποιήσεις πως εάν η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σε σχέση με τις VIP ΜΕΘ δεν φθάσει στο κόκκαλο και μπει στο αρχείο, τότε το αρχείο μπορεί και να ανοίξει…

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα από τα Γιάννενα δεν εμπεριείχε μόνο αυστηρή κριτική προς την κυβέρνηση για τους καταστροφικούς χειρισμούς της στο θέμα της πανδημίας και της ακρίβειας αλλά και σαφή μηνύματα τόσο προς το ΚΙΝΑΛ και τη νέα ηγεσία του όσο και προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι δε τυχαίο ότι ζήτησε από τα στελέχη του να μπει ένα τέλος στα face control στις πόρτες του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μίλησε για ένα κόμμα ανοιχτό, δημιουργικό, συμμετοχικό, συλλογικό και δημοκρατικό και κάλεσε με νόημα τα στελέχη του να συνειδητοποιήσουν ότι “δεν είμαστε εμείς μέσα στο κόμμα η πρωτοπορία για να ακολουθεί για πάντα ο λαός, αλλά πρέπει να απευθυνθούμε στον ίδιο το λαό”. Ανέφερε ότι στην πορεία προς το συνέδριο “πρέπει να πάρουμε κρίσιμες και τολμηρές αποφάσεις” ζητώντας να γίνουν κι άλλα βήματα στην κατεύθυνση της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Προσδιόρισε για μία ακόμη φορά την πρώτη πολιτική προτεραιότητα του λέγοντας ότι στόχος είναι “να βγούμε πρώτο κόμμα στις εκλογές με διαφορά για να ανοίξει ο δρόμος για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας”.

Ο Αλέξης Τσίπρας αισθάνθηκε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ότι δεν αισθάνεται το ΚΙΝΑΛ πολιτικό του αντίπαλο ή εχθρό, διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορές με άλλα κόμματα της αριστεράς, της κεντροαριστεράς και του κέντρου, όχι όμως εχθρότητα ή αντιπαλότητα. Ως εκ τούτου κατέστησε σαφές ότι ο μοναδικός και ένας πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η δεξιά και η πολιτική της, ενώ ως στόχο του έθεσε τη νίκη στις εκλογές απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη.

Παρ’ όλα αυτά δεν παρέλειψε ούτε και σήμερα να υπενθυμίσει στο ΚΙΝΑΛ ότι θα πρέπει να αποφασίσει με ποιον είναι και διερωτήθηκε: “Μπορεί σήμερα να ομνύει κανείς στη δημοκρατική παράταξη στην ιστορία και τους αγώνες της εάν δεν ξεκαθαρίζει ταυτόχρονα το αταλάντευτο μέτωπό του με τη Δεξιά της ΝΔ και ιδιαίτερα του κ. Μητσοτάκη; Για να στείλει ένα ακόμη ξεκάθαρο μήνυμα προφανώς προς την νέα ηγεσία: “Δεν μπορείς να είσαι και με τη δημοκρατική παράταξη και με τη Δεξιά”