Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης με αυτά τα μέτρα μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού

“Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μέτρα, από εκεί που τον κατηγορούσαμε και νομίζω δικαίως ότι είχε σηκώσει λευκή πετσέτα στην εμβολιαστική προσπάθεια, μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού”. Είναι η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός καθιστώντας υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών, με το φόβητρο της επιβολής διοικητικού προστίμου 100 ευρώ μηνιαίως.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που ξεκίνησε σήμερα τον κύκλο επαφών του με υγειονομικούς φορείς ώστε να υπάρξει συντονισμός για την λήψη μέτρων εξομάλυνσης της κατάστασης στην πανδημία κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη “σαμποτέρ του εμβολιασμού” και μάλιστα προέβλεψε ότι αντί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης θα υπάρξει ένα κύμα αντίδρασης που δεν θα βοηθήσει κανέναν.

Στην Κουμουνδούρου διαπιστώνουν τις αντιφάσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και διερωτώνται τί άλλαξε μέσα σε 10 ημέρες όταν ο κ. Μητσοτάκης απέκλειε την υποχρεωτικότητα λέγοντας ότι “όσο μεγαλύτερη είναι τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίδραση”. Επίσης διερωτώνται γιατί οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση τους συνταξιούχους αντί παράλληλα με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 για επτά μήνες να οργανώσει μία πανελλαδική κινητοποίηση και καμπάνια πειθούς πόρτα πόρτα μαζί με φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση. “Υπάρχει έλλειμμα στρατηγικής και προχειρότητα” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας με την επισήμανση πως τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης δεν έχουν εφαρμοστεί πουθενά στον κόσμο. Για τον ίδιο μία λύση θα ήταν αντί να μπαίνουν πρόστιμα να ενθαρρύνονται με οικονομικά κίνητρα όσοι κάνουν την πρώτη και την τρίτη δόση τονίζοντας πως απαιτείται μία καμπάνια ενημέρωσης και πειθούς. Έκανε λόγο επίσης για διπλή τραγική αποτυχία της κυβέρνησης όχι μόνο στον τομέα του εμβολιασμού αλλά και στην ενίσχυση του ΕΣΥ εκτιμώντας ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι εξαιρετικά δραματικοί για το εθνικό σύστημα υγείας και για τους ανθρώπους του που είναι στην πρώτη γραμμή. “Το να χάνεις κάθε μέρα 100 και 110 ανθρώπους δεν είναι απλό, και δεν πρέπει να μάς γίνει συνήθεια, πρέπει να δράσουμε άμεσα στην κατεύθυνση εξομάλυνσης αυτής της κατάστασης” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η Κουμουνδούρου μετά και τις σημερινές εξελίξεις κάνει λόγο για αποτυχημένο πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης.