Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης να έρθει αυτή τη φορά σε debate – Το 2019 φοβήθηκε

Πρόσκληση-πρόκληση σε debate απηύθυνε για μία ακόμη φορά στον κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες από την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών.

Από το βήμα του StarForum στη Λαμία κάλεσε τον πρωθυπουργό “να αφήσει τα συνθήματα και τις διχαστικές κορώνες και να έρθει να συζητήσουμε προγραμματικά” με την επισήμανση ότι αυτό το οποίο επιζητούν οι πολίτες είναι προγραμματικές θέσεις και αλήθειες και όχι τοξικότητα και διχασμό. Ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε συγχρόνως πως στις εκλογές του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύφτηκε και απέφυγε την αντιπαράθεσή του μέσω μιας τηλεμαχίας υπονοώντας με αυτόν τον τρόπο πως δύσκολα το Μέγαρο Μαξίμου θα καταλήξει σε απόφαση αποδοχής της πρόσκλησης για debate στις εκλογές του 2023.

Για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην αναγκαιότητα συγκρότησης προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας, επανέλαβε την εκτίμησ πως μία δική του προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να εξαντλήσει την τετραετίας και σχολίασε πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι πολύ πιο σταθερές από τις αλαζονικές αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

“Μπαίνουμε στην τελική ευθεία και είναι σημαντικό η εκλογική αναμέτρηση να γίνει μέσα στα πλαίσια μιας πολύ ουσιαστικής συζήτησης. Ο ελληνικός λαός και οι Έλληνες πολίτες να ακούσουν προγραμματικές θέσεις να ακούσουν αλήθειες. Είμαστε εδώ για να καταθέσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις, να ενώσουμε κι όχι να διχάσουμε τους Έλληνες. Δεν θέτουμε εκβιαστικά διλήμματα” είπε ο Αλέξης Τσίπρας επικρίνοντας με σαφήνεια την στρατηγική Μητσοτάκη που προβάλλει την αυτοδυναμία της ΝΔ ως τον μοναδικό παράγοντα που μπορεί να εξασφαλίσει την σταθερότητα στη χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως “χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα είναι πολύχρωμη γιατί θα αντανακλά την πολυχρωμία της κοινωνικής πλειοψηφίας” και διευκρίνισε: “Θα είναι πολύχρωμη όχι μόνο στη βάση των χρωμάτων που θα την απαρτίζουν, αλλά και στη βάση των τάσεων και καταβολών που έχει η κοινωνία μας.