Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημόσια ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών

Την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του debate των πολιτικών αρχηγών σε “σκάνδαλο υποκλοπών” αξιοποιεί πολιτικά η Κουμουνδούρου αντλώντας χρήσιμα συμπεράσματα για τον ρόλο του πρωθυπουργού και των συνεργατών του στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σήμερα σε δήλωση μετά την παραδοχή του κ. Μητσοτάκη για ύπαρξη σκανδάλου κάνοντας λόγο για “σπάνια είδηση”. Επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή την πρωθυπουργική “ομολογία” για σκάνδαλο υποκλοπών επιχείρησε άνοιγμα προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ανδρουλάκη. Κι αυτό διότι στο ίδιο debate o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε πει σε αυστηρούς τόνους ότι κάποιοι πρέπει να μπουν φυλακή κι επίσης ότι πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε όσους συμμετείχαν σ’ αυτήν την υπόθεση. “Η αναφορά του κυρίου Ανδρουλάκη για την ανάγκη οι υπαίτιοι αυτού του παρακράτους να λογοδοτήσουν είναι εύλογη. Μόνο που είναι εξίσου εύλογο ότι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται αυτό ποτέ να γίνει πράξη. Μόνο με προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να γίνει αυτό πράξη. Στις 22 του Μάη ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μάς αναλογούν…”.

Στην πράξη ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πως εάν πραγματικά επιθυμεί την τιμωρία των υπευθύνων για τις παρακολουθήσεις αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσα από την κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και όχι μέσω μιας ακατανόητης συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έθεσε και άλλα ζητήματα καθώς ο κ. Μητσοτάκης είπε χθες ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Αν ισχύει αυτό τότε γιατί ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο “προκειμένου να συγκαλύψει την αλήθεια στην εξεταστική και γιατί η κυρία Βλάχου (εισαγγελέας της ΕΥΠ) που χωρίς κανέναν εθνικό λόγο παρανόμως υπέγραφε τις παρακολουθήσεις αυτές”;.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέτει επίσης και ζήτημα παραμονής της κυρίας Βλάχου στη θέση της 9 μήνες μετά τις αποκαλύψεις καθώς και για το γεγονός πως η δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη αποδώσει καμία ευθύνη και καμία κατηγορία σε κανέναν.