Τσίπρας: Ο Πικάσο κατάφερε να φιλοτεχνήσει το καλύτερο πορτρέτο του αβάσταχτου ερασιτεχνισμού της κυβέρνησης των «αρίστων»

H ελεύθερη πτώση του κλαπέντος πίνακα του Πικάσο που φέρει εμβληματική αφιέρωση στον ελληνικό λαό μέσα από τα …χέρια των αστυνομικών αρχών δεν έγινε μόνο viral αλλά και σημείο πολιτικής τριβής!

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην “μεταχείριση” του πίνακα από τους αστυνομικούς μέσα από τα social media σχολιάζοντας: “48 χρόνια μετά το θάνατό του, ο Πικάσο κατάφερε να φιλοτεχνήσει το καλύτερο πορτρέτο του κ. Χρυσοχοίδη και του αβάσταχτου ερασιτεχνισμού της κυβέρνησης των “αρίστων”.

Ο πίνακας του Πικάσο που κλάπηκε το 2012 από ελαιοχρωματιστή, πετάχτηκε στην Κερατέα παραδόθηκε εν τέλει τις αρχές και “κακοποιήθηκε” πέφτοντας από το σημείο στο οποίο τοποθετήθηκε για να διευκολύνει τα φλας των καμερών απασχολεί την κοινή γνώμη κυρίως για το πώς τον “αντιμετώπισαν” τα υπουργεία Πολιτισμού και Προστασίας του Πολίτη. Η δε υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου διερωτάται με δήλωσή της: “Πόσες ιαχές μιας κούφιας αριστείας συνδέουν άραγε έναν ελαιοχρωματιστή καθ’ ομολογίαν δράστη και αφοσιωμένο “λάτρη της τέχνης”, μία υπουργό Πολιτισμού που τσιμεντώνει και ακρωτηριάζει μνημεία και έναν υπουργός Προστασίας του Πολίτη που επαίρεται για τις κατασταλτικές του πρακτικές, ενώ έχει ακόμη ελεύθερο τον Παππά της Χρυσής Αυγής να τριγυρίζει ανάμεσά μας”;

Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ετοιμάζεται για την τριήμερη προγραμματική του Συνδιάσκεψη που θα ξεκινήσει την Παρασκευή στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας και θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο διαδικτυακά.

Η Συνδιάσκεψη θα εγκρίνει τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος και επί της ουσίας θα καθορίσει τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με στόχο την πραγματοποίηση και του τακτικού συνεδρίου του εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Το Σαββατο θα πραγματοποιηθούν έξι χωριστά work shops διαδικτυακά με τις εξής θεματικές: Οικονομία, Περιβάλλον, Εργασία, Κοινωνικό Κράτος, Πολιτισμός και Κράτος-Θεσμοί-Δημοκρατία. Θα ακολουθήσει Ολομέλεια της προγραμματικής Συνδιάσκεψης διαδικτυακά με παρεμβάσεις περίπου 100 στελεχών και η τριήμερη εκδήλωση θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής με συζήτηση επί των συμπερασμάτων και ψηφοφορία.