Τσίπρας: O ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας

O ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας. Με την υπόμνηση αυτή που επανέλαβε δύο φορές στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι όπου και παραχώρησε συνέντευξη, ο Αλέξης Τσίπρας επεδίωξε να υπενθυμίσει ποιος είναι ο κεντρικός πυλώνας στον προοδευτικό χώρο και ποια δύναμη αντιπαρατίθεται πραγματικά στην Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε στον αντίποδα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί εναλλακτική πρόταση θυμίζοντας ότι το 2012 λειτούργησε ως συμπλήρωμα της κυβέρνησης Σαμαρά για να φθάσει στις εκλογές του 2023 να κάνει μονομέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να αντιπαρατίθεται με τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε δηκτικά πως το ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2012 και μετά όμως το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μετατραπεί από κόμμα εξουσίας και πυλώνας της Κεντροαριστεράς σε συμπληρωματική δύναμη της Δεξιάς” τονίζοντας μάλιστα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: “Ο κ. Ανδρουλάκης που δεν ήταν έναν παιδί ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ που στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά. Την δε περίοδο 2012-2015 είχαμε τις πιο σκληρές περικοπές προφανώς στο πλαίσιο της επιτροπείας”.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας την κριτική του προς την Χαριλάου Τρικούπη σχολίασε πως η επιλογή εκείνη στοίχισε εκλογικά στο ΠΑΣΟΚ που έφθασε στο 6% για να προσθέσει πως “ο κ. Ανδρουλάκης είχε μία ευκαιρία να βάλει μία τελεία σ’ αυτό υιοθετώντας μία πρόταση προγραμματικής σύγκλισης με βάση  τον πυλώνα του προοδευτικού χώρου, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μία δωδεκαετία, ώστε να συγκροτήσουμε μία προοδευτική κυβέρνηση. Το αρνήθηκε. Και προεκλογικά μιλούσε για διμέτωπο ενώ είχε μονομέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ” . Σε άλλο σημείο ανέφερε με νόημα: “Ο κ. Ανδρουλάκης πανηγύριζε λες και ήταν πρώτο κόμμα στις εκλογές επειδή κατάφερε να πάρει τρεις μονάδες σε μία εκλογική αναμέτρηση απλής αναλογικής. Εμείς ήμασταν βαθιά προβληματισμένοι για την μεγάλη νίκη της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και παραμένει κόμμα εξουσίας που αναμετράται με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν με ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ αλλά η Νέα Δημοκρατία. Και μπορεί να μην έχω μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ αλλά έχω άποψη…”

Σε ό,τι αφορά την απλή αναλογική ο Αλέξης Τσίπρας είπε το δικό του mea culpa λέγοντας ότι “ήταν ένα όραμα που δεν περπάτησε”.