Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές όποτε κι αν προκηρυχθούν

Tη βεβαιότητά του ότι μετά και το σημερινό αποτέλεσμα στις κάλπες για την εκλογή Προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής με προσέλευση άνω των 150.000 πολιτών και εγγραφή 110.000 νέων μελών θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές όποτε κι αν προκηρυχθούν εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ανάδειξη της συλλογικής ηγεσίας. Να σημειωθεί ότι στο 79% της καταμέτρησης στις κάλπες για τον Πρόεδρο ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 99,05% καθώς καταμετρήθηκαν 947 λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια.

Το σύνολο των 172.000 μελών επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να κάνει λόγο για μία απόλυτα επιτυχημένη διαδικασία που το καθιστά το μαζικότερο πολιτικό κόμμα στη χώρα κι ένα από τα μαζικότερα κόμματα στην Ευρώπη. Κύκλοι της Κουμουνδούρου μετά την λήξη της διαδικασίας ανέφεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Αλέξης Τσίπρας σε μία συγκυρία ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης κέρδισαν το στοίχημα καθώς και τον στόχο που είχε μπει μετά τις εκλογές του 2019 να ενταχθεί το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (1.789.000 ψήφους) στο κόμμα και να υπάρξει και κοινωνική αντιστοίχηση. Επίσης, τονίζουν πως η διαδικασία έστειλε ένα σαφές μήνυμα πως δέκα χρόνια μετά το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όχι απλά παραμένει στο προσκήνιο ως ο προοδευτικός πόλος του πολιτικού συστήματος, αλλά ενισχύεται πολύ με νέα μέλη σε κρίσιμες κοινωνικές κατηγορίες όπως εργαζόμενοι, νέοι, αγρότες και μικρομεσαίοι.

Την ικανοποίησή του από το αποτέλεσμα της κάλπης εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για μία “γιορτή συμμετοχής” και “γιορτή Δημοκρατίας”, καθώς και για ένα “μεγάλο, σπουδαίο και αποφασιστικό βήμα να ξαναφέρουμε πίσω την ελπίδα στην πατρίδα μας”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θύμισε πως το βράδυ των εκλογών της “γλυκιάς ήττας” είχε πει τ ότι το μεγάλο ποσοστό του δημοκρατικού κόσμου αποτελεί εντολή για μετασχηματισμού ώστε να αντιστοιχηθεί ο κομματικός ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών (τότε) με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε επίσης “σήμερα κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση χάρη στην πρωτοφανή συμμετοχή των μελών μας νέων και παλαιών και τη συμμετοχή 150.000 και πλέον πολιτών που προσηλθαν στις κάλπες για να στείλουν πίσω τον λογαριασμό με την ανάδειξη της συλλογικής του ηγεσίας” Είπε ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι πλέον 172.000 εξέλιξη που τον καθιστά σε ένα άλλο κόμμα μαζικό, πιο σύγχρονο, πιο νεανικό και ριζοσπαστικό “αλλά πάνω από όλα ένα κόμμα των μελών, τον κορμό της δημοκρατικής παράταξης που άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά”

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τους πολίτες που “εστειλαν σήμερα τον λογαριασμό” αλλά και τον τίμησαν προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους, τους 3.000 εθελοντές που κράτησαν “αψεγάδιαστη τη διαδικασία”, τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Ηλία Νικολακόπουλο και τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλο, όπως επίσης και τα χιλιάδες μέλη που εργάστηκαν για μία άψογη διάφανη και αδιάβλητη διαδικασία

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών κέρδισε τρεις απανωτές αναμετρήσεις και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 είναι βέβαιο ότι θα είναι το πρώτο κόμμα οποτε αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης. Κατέληξε με την υπόσχεση ότι “θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τη νέα νίκη στο λαό μας”.

Παράγοντες της Κουμουνδούρου σημειώνουν με νόημα την σημαντική ενίσχυση με νέα μέλη του κομματικού μηχανισμού, καθώς τέθηκε σε κινητοποίηση σε μία εκλογική αναμέτρηση κατά την οποία δεν υπήρχε ανθυποψήφιος του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε ένα σημαντικό βήμα προετοιμασίας για τη μάχη των εθνικών εκλογών καθώς η χώρα βρίσκεται de facto σε προεκλογική περίοδο με τη συμπλήρωση τριών χρόνων διακυβέρνησης Μητσοτάκη.