Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το νομοσχέδιο της ΝΔ για το δημόσιο πανεπιστήμιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταργήσει το νομοσχέδιο για το δημόσιο πανεπιστήμιο της Νέας Δημοκρατίας όταν θα αναλάβει ξανά την διακυβέρνηση της χώρας. Το είπε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας απόψε σε διαδικτυακή εκδήλωση για το επίμαχο νομοσχέδιο που μεταξύ άλλων προβλέπει περιορισμό των εισακτέων στα πανεπιστήμια κατά 25.000 φοιτητές, καθώς και πανεπιστημιακή αστυνομία όπως και πειθαρχικό στους φοιτητές.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ή ίδρυση Πανεπιστημιακής αστυνομίας με ειδικούς φρουρούς, ανεκπαίδευτους που θα υπάγονται στο υπουργείο Προστασίας του ΠΟλίτη είναι μία ακραία πράξη ιδεοληπτικής εμμονής.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι ακόμη και στον κρίσιμο χώρο της εκπαίδευσης ενδιαφέρεται περισσότερο να εξυπηρετήσει συμφέροντα ιδιωτών παρά να εξυπηρετήσει κοινωνικές ανάγκες. Παράλληλα όμως ενέταξε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εναντίον του οποίου έχει ταχθεί το σύνολο των πρυτανικών αρχών στο δόγμα των κυρίων Βορίδη και Γεωργιάδη πως “πρέπει να τελειώνουμε με την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς”.

Κατά την γνώμη του είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει “να το φθάσει στα άκρα” και γι’ αυτό και επικαλέστηκε την δήλωση του υπουργού Προστασίας του ΠΟλίτη στη Βουλή ο οποίος είπε ότι οι πρυτάνεις είναι εθισμένοι στην απειλή της κακοποίησης…

“Είναι μία δήλωση επίτηδες προσβλητική και ας μού επιτραπεί ο παραλληλισμός ότι εδώ έχουμε μία παράφραση του επικοινωνιακού δόγματος Τραμπ” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζοντας πως ο κ. Χρυσοχοϊδης απευθύνεται σε ένα ακροατήριο που τρέφεται με παρόμοια επιχειρήματα εκπροσωπώντας την ελληνική δεξιά αν και προέρχεται από τον δημοκρατικό χώρο με τραμπικής έκφρασης επικοινωνία. Σημείωσε δε με νόημα: “Επιβεβαιώνεται ότι οι πιο σκληροί ταλιμπάν μεταπηδούν από τον έναν χώρο στον άλλον”.

Άνέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση συκοφαντεί το δημόσιο παεπιστήμιο παρουσιάζοντάς το ως χώρο εγκληματικών δράσεων ή ορμητηρίων εγκληματικών, κάνοντας επικοινωνιακή εργαλειοποίηση ενός προβλήματος “για να χαϊδέψει τα αυτιά ενός συντηρητικού ακροατηρίου ώστε να επιδείξει πυγμή και να στρέψει τη συζήτηση από την διεύρυνση των ανισοτήτων και την ανύψωση των κολεγίων”. Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η απάντηση που πρέπει να δοθεί σε όλο αυτό δεν μπορεί να είναι πρόκληση απέναντι στην πρόκληση , αλλά απάντηση με επιχειρήματα. Η πρόταση που ανέπτυξε συνοπτικά ο Αλέξης Τσίπρας αφορά στην ευθύνη του κράτους να παρέχει πόρους για έργα αναβάθμισης των πανεπιστημίων καθώς και δυνατότητα ώστε να δημιουργηθούν συγκεκριμένες οργανικές θέσεις για την φύλαξη των πανεπιστηιακών ιδρυμάτων σε 24ωρη βάση.

Έκανε λόγο για επίθεση στη δημόσια παιδεία και τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι ένα παλλαϊκό κίνημα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας.