Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση αν είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές

Βέβαιος ότι θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Με ποιους; Με τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας με τις οποίες θα υπάρξει προγραμματική σύγκλιση.

Το περιέγραψε με σαφήνεια στην διαδικτυακή του συνέντευξη με την Όλγα Τρέμη επιμένοντας πως το ζητούμενο δεν είναι τα πρόσωπα αλλά και οι προγραμματικές θέσεις αλλά και η βούληση των άλλων πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι παρακολουθεί από απόσταση της εσωκομματικές εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ αφού εκεί θα υπάρξουν διαδικασίες ανάδειξης ηγεσίας τονίζοντας ωστόσο ότι σέβεται απολύτως το τί συμβαίνει εκεί κι εκφράζοντας την άποψη ότι από το πρόσωπο του αρχηγού ενδεχομένως θα εξαρτηθούν πολλά.

Στην ίδια συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μηνύματα και στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου λέγοντας πως

“κανένας από εμάς δεν διαθέτει εισιτήριο διαρκείας, ούτε εγώ, ούτε τα στελέχη…” Ουσιαστικά, ανέφερε ότι όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είτε αυτά βρέθηκαν σε θέσεις διακυβέρνησης είτε κατέχουν σήμερα σημαίνουσες θέσεις ως τομεάρχες θα πρέπει να γνωρίζουν πως αυτές οι θέσεις δεν είναι μόνιμες για κανέναν.

“Μπορεί να είναι και άλλα τα πρόσωπα που θα κυβερνήσουν. Θα το κρίνει όμως σε μεγάλο βαθμό αυτό η ψήφος του ελληνικού λαού” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.