Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει ξανά τα κάστανα από τη φωτιά

Έτοιμος για να βγάλει (για δεύτερη φορά) τα κάστανα από τη φωτιά δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι αποφασισμένος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ακόμη κι αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήσει πίσω της καμένη γη.

Γι’ αυτό και το σύνθημά του είναι “όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα” προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω η κατάσταση στη χώρα εις βάρος της κοινωνίας λόγω των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά και δεν το κρύβει ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να αποδράσει και μάλιστα ότι σχεδιάζει την απόδρασή του μέσα στο Φθινόπωρο, είτε τον Σεπτέμβριο είτε τον Οκτώβριο γιατί γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες από τις συνέπειες που προκαλεί η καταστροφική του πολιτική σε όλα τα επίπεδα.

Εξ αυτού του λόγου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έχει δώσει οδηγίες στον κομματικό μηχανισμό να είναι έτοιμος για εκλογές το Φθινόπωρο ζητώντας μάλιστα ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων του κόμματος να ανακοινωθεί περί τα τέλη Ιουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει τις εξορμήσεις του ανά την περιφέρεια και μάλιστα σήμερα περιόδευσε στα Δωδεκάνησα επισκεπτόμενος τη Σύμη και τη Ρόδο. Εκεί ανέφερε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαχειρίστηκε απολύτως αποτυχημένα όλες τις κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί και σημείωσε: “Ας ελπίσουμε λοιπόν να μη διαχειριστεί και άλλες μέχρι να ολοκληρωθεί η τετραετία αν και κατανοώ, καταλαβαίνω ότι δεν θα ολοκληρωθεί η τετραετία διότι έχει από ό,τι φαίνεται, αποφασίσει να αποδράσει πριν έρθει ο χειμώνας και υποστεί τις συνέπειες μιας καταστροφικής πολιτικής για την οποία ο ίδιος ευθύνεται”.

Μάλιστα ανέφερε με νόημα ότι ο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες “και να αναλάβουμε για άλλη μια φορά το δύσκολο έργο να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά”.

Για τον Αλέξη Τσίπρα αν γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εκλογές θα υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες και δημοσιονομικές και άλλες για να στηριχθεί η κοινωνία και να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας.