Τσίπρας: Οι νέοι θα δώσουν ολιστική απάντηση στην ολιστική αποτυχία της κυβέρνησης

Ολιστική απάντηση στην ολιστική αποτυχία της κυβέρνησης θα δώσουν οι ίδιοι οι νέοι που δεν θα της επιτρέψουν άλλο να πάει τη χώρα πίσω είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για τον κλιματικό Νόμο.

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε καυτηριάσει τις πρακτικές της κυβέρνησης που καταδικάζει τους νέους ανθρώπους σε ένα αβίωτο μέλλον “και τους δουλεύετε κι από πάνω με ανοησίες για ολιστική αντίληψη της ζωής”. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι η περιουσία της χώρας είναι ουσιαστικά δύο πράγματα, η φύση και τα νιάτα της για να σημειώσει με νόημα πως “δεν είναι ούτε τα τζάκια, ούτε οι ολιγάρχες, ούτε οι παρασιτικές ελίτ”. Προειδοποίησε δε την κυβέρνηση πως “δεν είστε μόνοι σας” επειδή τής έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ως καθεστώς ότι νομίζει πως ελέγχει τα πάντα, από την ελευθερία του Τύπου στην 108η θέση μαζί με αφρικανικές χώρες, επειδή ταϊζει τις λίστες Πέτσα και συγχρόνως διώκει και παρακολουθεί όσους δημοσιογράφους δεν της αρέσουν, για να σχολιάσει ότι έχει απέναντί της μία κοινωνία που θέλει να ζήσει καλύτερα.

Ανεβάζοντας πολύ τους τόνους της αντιπολιτευτικής κριτικής ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε: Τί άλλο πρέπει να κάνετε για να είστε καθεστώς; Ο κ. Μητσοτάκης για να πάει κάπου χρειάζεται δύο διμοιρίες ΟΠΚΕ”.

Χαρακτήρισε “ύβρι” τον κλιματικό νόμο και τόνισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπει την κλιματική αλλαγή ως μία χρυσή ευκαιρία για έναν γενικευμένο γύρο διαπλοκής υπό την αιγίδα και τον συντονισμό ενός διεφθαρμένου και ανάλγητου κοινωνικά καθεστώτος. Για να δώσει δε έμφαση στα όσα ανέφερε, επέμεινε πως “δεν παίρνω λέξη πίσω από αυτά που είπα”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε τροπολογία με την οποία ζητεί να ψηφιστούν ρυθμίσεις για τρία βασικά και κρίσιμα ζητήματα: Να μην γίνονται ρευματοκοπές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Να γίνεται ορθός υπολογισμός των εταιρειών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και να υπολογίζεται στο επίδομα που θα δοθεί και το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αμφισβητεί ότι είναι 600 ευρώ, ολόκληρη η περίοδος της αισχροκέρδειας.Βούλα Κεχαγιά

Τσίπρας για κλιματικό νόμο: Οι νέοι θα δώσουν ολιστική απάντηση στην ολιστική αποτυχία της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση κινείται σε μία τροχιά που αντιμετωπίζει ακόμη και την κλιματική κρίση ως ευκαιρία για έναν γενικευμένο γύρο διαπλοκής υπό τον συντονισμό και την αιγίδα ενός διεφθαρμένου και κοινωνικά ανάλγητου καθεστώτος. Αυτό κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή κατά τη συζήτηση του κλιματικού νόμου τον οποίο χαρακτήρισε “ύβρι” για τις επόμενες γενεές, την ώρα που όπως ανέφερε θα έπρεπε να είναι ένα κοινωνικό συμβόλαιο για όσες Ελληνίδες και Έλληνες έχουν γεννηθεί τον 21ο αιώνα. Μάλιστα σημείωσε με νόημα ότι δεν παίρνει πίσω καμία από τις λέξεις που ανέφερε με έμφαση στη λέξη “καθεστώς”.

Ασκώντας οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι η περιουσία της χώρας είναι η φύση και τα νιάτα της, “όχι τα τζάκια της, ούτε οι λογαριασμοί των ολιγαρχών της” και υποσχέθηκε ότι μία αυριανή κυβέρνησή του αυτήν την περιουσία θα την προστατεύσει με έναν πραγματικό κλιματικό νόμο που θα περιέχει τις αρχές της κλιματικής δικαιοσύνης και θα καθιερώνει την ενεργειακή δημοκρατία. Προέβλεψε δε ότι οι ίδιοι οι νέοι θα εμποδίσουν την κυβέρνηση να υλοποιήσει τα σχέδιά της και να κρατήσει τη χώρα πίσω, σχολιάζοντας ότι “τούς καταδικάσατε σε ένα αβίωτο μέλλον, και τούς δουλεύετε από πάνω με τις ανοησίες σας για ολιστική αντίληψη της ζωής”.

Πρόσθεσε δε πως “οι νέοι θα δώσουν ολιστική απάντηση στην ολιστική αποτυχία σας”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε σήμερα τροπολογία στον κλιματικό νόμο που αφορά τρία βασικά ζητήματα: Να μην γίνονται ρευματοκοπές για όσους βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν τους αβάσταχτους λογαριασμούς με τη ρήτρα αναπροσαρμογής, να γίνεται ορθός υπολογισμός των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγών ηλεκτρικού ρεύματος και όποιο επίδομα θα δοθεί στα νοικοκυριά -που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αμφισβητεί ότι θα είναι 600 ευρώ – να λάβει υπόψη του για να υπολογιστεί ολόκληρη την περίοδο της αισχροκέρδειας.