Τσίπρας: Οι παλινωδίες και οι ερασιτεχνικοί χειρισμοί της κυβέρνησης οδήγησαν τη χώρα σε «μία ανοιχτή λεωφόρο αγωνίας»

Στην Κρήτη περιοδεύει ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας εν μέσω θέρους την …πορεία προς το λαό σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των δεσμών του κόμματός του με την κοινωνία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει κρύψει άλλωστε ότι το κόμμα του θα συμπεριφέρεται από εδώ και στο εξής ωσάν να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και γιατί συμπληρώθηκε διετία από τις εκλογές και γιατί ο πρωθυπουργός δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα ενός εκλογικού αιφνιδιασμού το Φθινόπωρο.

Από την Ιεράπετρα ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για παλινωδίες και ερασιτεχνικούς χειρισμούς της κυβέρνησης που σε συνδυασμό με αλαζονεία και πολιτικό καιροσκοπισμό συνετέλεσαν στο να βρεθεί η χώρα για μία ακόμη φορά σε “μία ανοιχτή λεωφόρο αγωνίας, ενώ μάς έλεγαν ότι είμαστε στο τελευταίο μίλι”. Παράλληλα, προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να προχωρήσει εν μέσω πανδημίας στον άθλιο όπως τον χαρακτήρισε σχεδιασμό συγχώνευσης ή κλεισίματος νοσοκομείων και περιορισμού του υγειονομικού προσωπικού. Συνολικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί ότι η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη στην διαχείριση της πανδημίας. Όπως είπε μάλιστα σε φορείς του Λασιθίου, ο δε πρωθυπουργός πανηγύρισε την οριστική νίκη της πανδημίας δύο φορέ μέσα σε έναν χρόνο.

Αναφορικά με τα ζητήματα της οικονομίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε στους συνομιλητές του ότι ο τουρισμός υπέστη μεγάλο πλήγμα και το 2020 και το 2021 για το οποίο υπήρξαν κάποιες υπεραισιόδοξες προβλέψεις. Προέβλεψε μία πορεία χαμηλής πτήσης τόσο στις τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και στο λιανεμπόριο και την εστίαση και επεσήμανε ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι εάν η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι συμπεριληπτική, αν δηλαδή θα περιλαμβάνει όλους τους κλάδους της οικονομίας ή αν θα αφήσει κάποιους πίσω.

Πάντως, παρατήρησε πως το Ελληνικό Σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης “αφήνει εκτός προοπτικής στήριξης τη συντριπτική πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου”.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει το βράδυ της Παρασκευής σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ηράκλειο.