Τσίπρας: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Περιβάλλον, την Κλιματική Κρίση και την Πράσινη Μετάβαση «Ελλάδα+Περιβάλλον»

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το Περιβάλλον την Κλιματική Κρίση και την Πράσινη Μετάβαση “Ελλάδα+Περιβάλλον” παρουσιάζει αύριο σε ειδική εκδήλωση ο Αλέξης Τσίπρας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στην σειρά διαδικτυακών πρωτίστως πρωτοβουλιών του κόμματος για την επίσημη παρουσίαση των θέσεών του και των προτάσεών του σε μείζονα ζητήματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να μιλήσει για την ανάγκη μίας πράσινης επανάστασης στην Ελλάδα. Κατά τις πληροφορίες στην παρέμβασή του αναμένεται να πει πως το πραγματικό ζήτημα με οικονομικούς όρους δεν αφορά το εάν θα πρέπει να υλοποιηθεί η πράσινη μετάβαση αλλά το πώς αυτό θα γίνει. Για τον Αλέξη Τσίπρα πρέπει να διασφαλιστεί ότι το εισόδημα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων δεν θα μειωθεί, αντίθετα η πράσινη μετάβαση πρέπει να αξιοποιηθεί για να βρουν περισσότερες και καλύτερες δουλειές οι εργαζόμενοι, περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες οι μικρομεσαίοι και οι αυτοαπασχολούμενοι. Θα τονίσει επομένως ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μάς δίνεται με τους Πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης του νέου ΕΣΠΑ και της ΚΑΠ για ένα νέο “πράσινο” αναπτυξιακό μοντέλο για μία ισχυρότερη και ανθεκτικότερη οικονομία. Θα σημειώσει επίσης ότι ο πράσινος μετασχηματισμός για να πετύχει απαιτεί ένα σαφή κλιματικό νόμο με συγκεκριμένα χρονικά βήματα που θα συνδέεται με τον προϋπολογισμό, θα εισάγει το κλιματικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε όλα τα χρηματοδοτικά και αναπτυξιακά εργαλεία.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τραπέζι διαλόγου στο οποίο θα συμμετέχουν: Κατερίνα Ανδρικοπούλου-Σακοράφα τ. συνεκπρόσωπος Οικολόγων Πράσινων, Μανόλης Πλειώνης, καθηγητής ΑΠΘ, Μαρία Καμμά, δήμαρχος Τήλου, Γιώργος Καρανίκας Πρόεδρος ΕΣΕΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Νίκος Χαραλαμπίδης γενικός διευθυντής ελληνικού γραφείου Greenpeace, Νίκος Φαραντούρης, καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Σωκράτης Φάμελλος, τομεάρχης Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτη Πέρκα, αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου Τομεάρχισα κλιματικής αλλαγής, περιβάλλοντος και ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Πέτρος Κόκκαλης, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.