Τσίπρας: Παράγοντας αστάθειας ο Μητσοτάκης – Να ορίσει ημερομηνία εκλογών

Ως παράγοντα πολιτικής αστάθειας περιγράφει τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας από τον κ. Μητσοτάκη να ορίσει από τώρα ημερομηνία εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σήμερα στο συνέδριο της “Ναυτεμπορικής” και χρησιμοποίησε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους όχι μόνο για την οικονομία αλλά για τη συνολική στάση του πρωθυπουργού με αιχμή την υπόθεση των υποκλοπών και την επιλογή του να “κρύβεται” και να μην εμφανίζεται στη Βουλή όπως θεσμικά υποχρεούται.

“Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στη χώρα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της έχει μεταβληθεί σε παράγοντα πολιτικής αστάθειας” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας με την επισήμανση πως ο πρωθυπουργός δεν “μυρίζει” τις εκλογές, αλλά τις προκηρύσσει. “Είμαι 48 χρονών, όχι πολύ μεγάλος, αλλά παρακολουθώ τα πολιτικά πράγματα εδώ και 35 χρόνια. Δεν έχω δει ποτέ ξανά, πρωθυπουργό να αρνείται να πάει στη Βουλή να απαντήσει θεσμικά στα ερωτήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την ίδια ώρα να περιφέρεται σε προστατευόμενες κομματικές εκδηλώσεις και να λέει “μυρίζω εκλογές” παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Σημειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε χθες την πέμπτη επίκαιρη ερώτηση προς τον κ Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων αξιώνοντας από τον πρωθυπουργό να απαντήσει για ποιους λόγους παρακολουθούσε την εισαγγελέα με αρμοδιότητα την ΕΥΠ , τον οικονομικό εισαγγελέα αλλά και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι ήδη τις 4 προηγούμενες φορές ο πρωθυπουργός έχει αποφύγει να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές, κάτι που επιτρέπει στην Κουμουνδούρου να σχολιάζει πως “κρύβεται κι αυτό δείχνει ενοχή”. Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά και τη χθεσινή κατάθεση Δημητριάδη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχολιάζει πως δεν έχει νόημα (ο Κ. Μητσοτάκης) να κρύβεται άλλο, όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει πως μοναδικός εγκέφαλος του παρακράτους ήταν ο κ. Μητσοτάκης. “Αντί να διασύρει τη χώρα εκτός συνόρων, απαντώντας με εκνευρισμό στις αυτονόητες ερωτήσεις δημοσιογράφων, ας έχει επιτέλους την αξιοπρέπεια να έρθει να δώσει απαντήσεις στην 5η κατά σειρά επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα στη Βουλή.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκλογική ετοιμότητα και εισηγήθηκε επίσπευση των διαδικασιών για την ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Κατά την εκτίμηση της Κουμουνδούρου δεν αποκλείεται οι εκλογές να προκηρυχθούν ακόμη και για τον Ιανουάριο του 2023.