Τσίπρας: Ζητάμε ισχυρή εντολή για να κάνουμε πράξη αυτό που αισθανόμαστε ότι είναι η επιθυμία των πολλών, η αλλαγή

Όχι μόνο σήκωσε το γάντι που τού έριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αλλά συγχρόνως τού το επέστρεψε πίσω ο Αλέξης Τσίπρας κρίνοντας πως οι αναφορές του κ. Ανδρουλάκη σε τυμβωρυχία υπερέβησαν κατά πολύ τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Στη συνέντευξή του στον Αντ1 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έδειξε πως δεν είναι διατεθειμένος να δέχεται σκληρή κριτική από τον κ. Ανδρουλάκη στο όνομα μίας δυνητικής κυβερνητικής συνεργασίας, αναφορικά με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τις παραπομπές του σε αυτόν και απάντησε με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο. Σημειωτέον πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει κατηγορήσει συγχρόνως τον ΣΥΡΙΖΑ πως ψαρεύει στα θολά νερά του νεοναζισμού.

“Ο κ. Ανδρουλάκης οφείλει να κατανοήσει ένα πράγμα: ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του Ανδρέα. Ο Ανδρέας ανήκει στην ιστορία. Εκατοντάδες χιλιάδες ανιδιοτελείς πολίτες εμπνεύστηκαν από τον Ανδρέα και σήμερα έχουν περάσει στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό πρέπει να το σεβαστεί. Και να αποτελέσει όχι ένα στοιχείο που μάς χωρίζει, αλλά που μάς ενώνει” ανέφερε δηκτικά ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό για να υπενθυμίσει στον Νίκο Ανδρουλάκη πως ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ ανήκει στην ιστορία της χώρας αλλά και πως μεγάλο κομμάτι των οπαδών του γύρισαν την πλάτη στο σημερινό ΠΑΣΟΚ κι έστρεψαν τις ελπίδες τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός και για τον γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η χειρότερη. “Να διδαχτούμε και από τις λάθος επιλογές της Αριστεράς, το “τί Πλαστήρας τί Παπάγος” ήταν λάθος γραμμή που την πλήρωσε η χώρα” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και διερωτήθηκε: “Είμαστε εμείς η χειρότερη κυβέρνηση; Δεν μπορεί να λέγονται τέτοια πράγματα δεν μπορεί να ισχύει πάλι το “τί Πλαστήρας, τί Παπάγος”.

Σαφείς αποστάσεις πήρε και από τον κ. Βαρουφάκη καθιστώντας σαφές ότι δεν προσβλέπει σε συνεργασία μαζί του , ούτε καν και σε ψήφο ανοχής. Σχολίασε μάλιστα ότι δεν πρέπει η προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας να στηριχθεί σε “ψήφο ανοχής” καθώς μία τέτοια κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε ανοχή του 3% δεν θα είναι ισχυρή. Ο Αλέξης Τσίπρας διέψευσε εκ νέου τα περί συνάντησής του με τον επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 και είπε: “Εχω πολλά χρόνια να συναντηθώ με τον κ. Βαρουφάκη. Οι προσωπικές μας σχέσεις δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο μετά το 2015, ηχογραφούσε τις συνομιλίες μας για να βγάλει προδότες τους πρώην συντρόφους του” .