Τσίπρας: Παρουσιάζει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κόκκινα δάνεια και προστασία πρώτης κατοικίας

Tην πρότασή του για τα “κόκκινα δάνεια” και την προστασία της πρώτης κατοικίας, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη παρουσιάζει αύριο (Τρίτη) ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε εκδήλωση με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου .

Η Κουμουνδούρου στρέφει την πολιτική συζήτηση στα προγράμματα κι ως εκ τούτου αρχίζει και ξετυλίγει τις θέσεις της για μία σειρά από θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη. Έτσι, την Πέμπτη θα παρουσιάσει σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι τομείς Μεταφορών και Προστασίας του Πολίτη και τις προτάσεις του κόμματος για την ασφάλεια είτε αφορούν το κράτος, τις υποδομές και τις μεταφορές είτε συνολικότερα ζητήματα ασφάλειας που άπτονται της Προστασίας του Πολίτη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας ενώ ανάμεσα στους ομιλητές είναι οι τομεάρχες Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Παππάς και Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επικεντρώνεται σε τέσσερις άξονες: Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και αποτελεσματικό και ασφαλές κράτος κοντά στον πολίτη.

Στην πρόσφατη περιοδεία του στην Ελευσίνα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σαφής:”Θα έρθουμε, όχι για να αυξήσουμε τους φόρους αλλά για να αποκαταστήσουμε αδικίες. Να στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας, να ελαφρύνουμε τη μεσαία τάξη, να προστατέψουμε την πρώτη κατοικία, να καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος, να θεσπίσουμε το ακατάσχετο ειδικό λογαριασμό, να δώσουμε ανάσα στη μικρή και μεσαία επιχείρηση” είπε. Σε ό,τι αφορά τον κόσμο της εργασίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μίλησε για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων , επανίδρυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ υπολογίζοντας και την τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

Το δίλημμα της κρίσιμης εκλογικής μάχης της 21ης Μαίου όπως το περιέγραψε ο ίδιος βρίσκεται ανάμεσα στο εάν η χώρα θα συνεχίσει να βουλιάζει ή εάν θα αποφασίσει να αλλάξει. “Αλαζονεία ή Ευθύνη, Εντιμότητα ή Διαφθορά, Δημοκρατία ή Οικογενειοκρατία” ανέφερε χαρακτηριστικά .