Τσίπρας: Πάρτε πίσω την «αθλιότητα» που αφήνει 30.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ

“Ο Μωυσής μάς προέκυψε Ηρώδης” είπε από το βήμα της Βουλης για τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας τον για την “αθλιότητα” όπως την χαρακτήρισε της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για τις πανελλαδικές εξετάσεις που αφήνει εκτός ΑΕΙ τουλάχιστον 25.000 εισακτέους.

Η οξύτατη κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Μητσοτάκη συνδέεται με την τρίτη κατά σειρά συνεχόμενη άρνησή του να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις και την επισήμανσή του πως 100.000 οικογένειες φέτος περνούν τον Γολγοθά με τον πρωθυπουργό να τούς γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε στον πρωθυπουργό “πολιτική δειλία” όμως επέκτεινε την κριτική του και στη χθεσινή πρωθυπουργική ομιλία στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου έκανε λόγο για “σκοτεινό διάλειμμα του 2015”. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για θράσος του κ. Μητσοτάκη να μιλήσει όχι ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων αλλά ως κομματάρχης σε κομματικό καφενείο της Δεξιάς, με λόγο εμπρηστικό”. “Πού τα είδε αυτά γραμμένα να εξισώνει τους αγώνες μίας παράταξης που έδωσε αίμα για τον τόπο με τον φασισμό; και να μιλήσει για σκοτεινό διάλειμμα για την κυβέρνηση που κράτησε τη χώρα στην ΕΕ και στο ευρώ παρά τις απειλές;” διερωτήθηκε.

Ανέπτυξε την επιχειρηματολογία του σημειώνοντας:“Αλήθεια είναι σκοτεινό διάλειμμα η διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία, η ρύθμιση του χρέους και τα 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, η μείωση της ανεργίας κατά 10% και τα 37 δισεκατομμυρια που βρήκε στα δημόσια ταμεία για να κοιμάται σήμερα ήσυχος με τη δική μας χρηστή διαχείριση;”

Ακολούθως αποκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη θρασύδειλο και αμετανόητο κατηγορώντας τον ότι ήταν με το μέρος εκείνων που φώναζαν “βάστα Σόιμπλε” και δεν έπαιρναν το μέρος του ελληνικού λαού. Παράλληλα δεν έκρυψε την ενόχλησή του στην αναφορά του πρωθυπουργού σε προοδευτικές δυνάμεις (αναφορά για τη ΝΔ) για να σχολιάσει:“Μίλησε με θράσος για προοδευτικές δυνάμεις, μιλάει εξ ονόματος των προοδευτικών δυνάμεων και όλοι οι υπόλοιποι γίναμε φασίστες.Ποιος μιλάει; ο άνθρωπος που ντύθηκε μακεδονομάχος, πήρε αγκαζέ την Χρυσή Αυγή και δίχασε τους έλληνες”.

Στο τέλος της παρέμβασής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω τις νέες ρυθμίσεις για τις πανελλαδικές: “Στόχος είναι 25.000 λιγότεροι εισακτέοι φέτος ώστε να κάνουν χρυσές δουλειές οι ιδιοκτήτες των κολεγίων” .Πρόσθεσε ότι το 1% των εισακτέων ήταν υποχρεωτικά μεταξύ αποφοίτων εσπερινών λυκείων, περίπου 600-700 τον χρόνο και σχολίασε: “Ξέρετε ποια είναι τα παιδιά αυτά; Αυτά που δεν έχουν τον μπαμπά να πληρώνει, αλλά δουλεύουν για να σπουδάσουν”. Επίσης σχολίασε δηκτικά πως η κυβέρνηση έχει μένος με τη νέα γενιά, αφού πέραν της νομοθεσίας για τις πανελλαδικές στην αρχή τούς είχε κατηγορήσει για την εξάπλωση της πανδημίας και τώρα τούς εξωθεί να δουλεύουν απλήρωτα δεκάωρα και υπερωρίες.