Τσίπρας: Πολιτικός και όχι αριθμητικός ο πήχης για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής

Πολιτικός είναι ο πήχης που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής και όχι αριθμητικός επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας λίγα 24ωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που περιόδευσε σήμερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Πολίχνη ανέφερε ότι ο στόχος της 15ης Μαϊου είναι η πολιτική αλλαγή και όχι ο αριθμός των ψηφισάντων. Έχει όμως κι έναν μεγάλο αριθμητικό το κόμμα του, όπως επανέλαβε το πρωί σε συνέντευξή του στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη” κι αυτός είναι η νίκη στις εθνικές εκλογές όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χρειάζεται περισσότερους από δύο εκατομμύρια ψήφους για να τις κερδίσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ερωτώμενος για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως δεν αισθάνεται κάποια απειλή και θύμισε πως το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε από το 2009 έως το 2015 γιατί συνεργάστηκε με τη Δεξιά, όχι γιατί δεν είχε τον πράσινο ήλιο ή το όνομα στη μαρκίζα. “ΠΑΣΟΚ λεγόταν το 2015 όταν ήταν με τον Βενιζέλο και τον πράσινο ήλιο και πήρε 4,6%” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως εκ τούτου επανέλαβε ότι η Κουμουνδούρου δεν βλέπει με φόβο τις διαδικασίες ανασυγκρότησης της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά περιμένει να ακούσει τον πολιτικό της λόγο. “Δεν είναι αντίπαλός μας ο Ανδρουλάκης ή ο Κουτσούμπας. Εμάς αντίπαλός μας είναι ο Μητσοτάκης και η Δεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική” είπε και τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση. “Εγώ θέλω συνεργασίες σε προγραμματική βάση, αλλά οι συνεργασίες αυτές να έχουν σαφή προσανατολισμό: την στήριξη της κοινωνίας και όχι των συμφερόντων” ανέφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής είναι στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή και τόνισε ότι κατά τη γνώμη του είναι ώριμο το πολιτικό σκηνικό για να υποδεχτεί κυβερνήσεις συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε για μία ακόμη φορά τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες, τους μη προνομιούχους να ψηφίσουν στις κάλπες την Κυριακή, ακόμη και όσοι δεν είναι εγγραγραμμένοι στα μητρώα του ΣΥΡΙΖΑ να εγγραφούν εκείνη την ώρα για να στείλουν ένα μήνυμα πολιτικής αλλαγής.