Πρωτοφανή αποκλεισμό της φωνής των αγροτών από τα μέσα ενημέρωσης κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές: “Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και όπου υπάρχουν πρέπει να λυθούν με την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία” είπε έπειτα από σύσκεψη που είχε νωρίτερα με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο δημαρχείο του Κιλελέρ.
Συνεχίζοντας τις περιοδείες του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε σήμερα κοντά στους παραγωγούς της Λάρισας όπου έπειτα από συζήτηση μαζί τους κατήγγειλε προσπάθεια “φίμωσης” των αγροτών καλώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό να σταματήσει την καθεστωτική πολιτική που προσπαθεί να κρύψει τη φωνή των ανθρώπων που αγωνίζονται και διεκδικούν. Κατά τον Αλέξη Τσίπρα ενώ ένα πολύ σημαντικό μέρος του αγροτικού κόσμου κινητοποιείται για μία πολύ δύσκολη πραγματικότητα, δεν το έχει μάθει κανείς κάτι που απέδωσε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μην ακουστεί η αγροτική φωνή “γιατί ταυτίζεται με κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση”. Ανέφερε επίσης ότι ο αποκλεισμός αυτός οφείλεται στο γεγονός ότι τα αιτήματα που κατατίθενται από τους παραγωγούς και πρωτίστως αυτά που αφορούν το υπερβολικό κόστος και το ενεργειακό, είναι ζητήματα που αφορούν τη μέση οικογένεια και επιχείρηση και όχι μόνο τις αγροτικές οικογένειες.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκανε λόγο για δίκαια αιτήματα των αγροτών και επεσήμανε πως η ακρίβεια έχει τσακίσει τους παραγωγούς. Επομένως επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του ώστε να ξεφύγουν από τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας. Αυτά είναι η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, στοχευμένες επιδοτήσεις για να αντισταθμιστούν οι τρομακτικές αυξήσεις με την ρήτρα αναπροσαρμογής στο αγροτικό τιμολόγιο και επιδοτήσεις σε ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην διαγραφή του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου από τη ΝΔ επειδή έθιξε τα θέματα της Novartis και τις διώξεις δημοσιογράφων και δικαστικών λειτουργών σημειώνοντας πως “διεγράφη επειδή έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου να γίνουμε όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, καθώς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει συνδέσει τις χρηματοδοτήσεις με βάση τα δικαιώματα”.