Τσίπρας: Ψευδοεπιδοτήσεις τα μέτρα στήριξης – Να πάει σε εκλογές ο Μητσοτάκης

“Ο κόσμος παραμιλάει από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων” είπαν οι βενζινοπώλες της Θεσσαλονίκης στον Αλέξη Τσίπρα που περιόδευσε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα στη συζήτηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τού ανέφεραν πως η τεράστια αύξηση των τιμών καυσίμων έχει οδηγήσει σε πτώση της κατανάλωσης κατά 20 έως και 25% με την επισήμανση πως η αγορά πρέπει να εξυγιανθεί με τη μείωση των φόρων.

Την ανησυχία τους για το τεράστιο κύμα ακρίβειας κατέθεσαν στον Αλέξη Τσίπρα και καταστηματάρχες και πολίτες με τους οποίους συνομίλησε κατά την περιοδεία του στην Καλαμαριά. “Όλες οι χονδρεμπορικές τιμές έχουν ανέβει τουλάχιστον 10-15%” σχολίασε καταστηματάρχης λέγοντας μάλιστα πως “ούτε στα μνημόνια είχαμε τέτοια προβλήματα οικονομικής φύσεως”.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μίλησε για ψευδοεπιδοτήσεις και κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει όλες του τις δυνάμεις, με μία νέα προοδευτική διακυβέρνηση και πολιτική πλειοψηφία να στηρίξει τον ελληνικό λαό.

“Βλέπουμε την αισχροκέρδεια και τα ουρανοκατέβατα κέρδη των παραγωγών ενέργειας να παραμένουν άθικτα” ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας πως αντί η κυβέρνηση να μειώσει στον ΕΦΚ που θα έδινε δυνατότητα 25 ευρώ στο γέμισμα του ρεζερβουάρ του καταναλωτή, δίνει 0,20 λεπτά στο λίτρο. Και επιπλέον, αντί να μειώσει το ΦΠΑ δίνει επιδόματα τα οποία κατά τον Αλέξη Τσίπρα δεν συγκρίνονται καν με αυτά που έδινε η δική του κυβέρνηση και μάλιστα σε περίοδο που δεν υπήρχε ακρίβεια και η χώρα βρισκόταν στα μνημόνια.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε πως οι πολίτες θα περίμεναν μία συγγνώμη από τον “εθνικό ψεύτη” όπως αποκαλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε σχέση με τις αναφορές του στο briefing τονίζοντας πως οι πολίτες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου όπως πιστεύει ο κ. Οικονόμου αλά θυμούνται ποια παράταξη χρεοκόπησε τη χώρα και ποια έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια αφήνοντας γεμάτα ταμεία.

O Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε πως το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας έχει εδραιωθεί στην ελληνική οικονομία εδώ και μήνες με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που τρέχει τώρα πίσω από τις εξελίξεις.