Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Δεν μπορείς να είσαι δειλός και να θέλεις να είσαι για δεύτερη φορά πρωθυπουργός

“Δεν μπορείς να είσαι δειλός και να θέλεις να είσαι για δεύτερη φορά πρωθυπουργός. Έλα σε αντιπαράθεση”. Με αυτήν την φράση ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε και πάλι το γάντι στον Κ. Μητσοτάκη καλώντας τον να εμφανιστεί σε debate μαζί του και να παρουσιάσει το πρόγραμμά του.

Η νέα πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προς τον πρωθυπουργό έγινε από το Ίλιον όπου περιόδευσε κι ενώ ο κ. Μητσοτάκης δεν εμφανίστηκε καν στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής όπου και ψηφίστηκε η επίμαχη τροπολογία για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει πως συμφωνεί και με την διεξαγωγή ενός debate και με τους άλλους τέσσερις πολιτικούς αρχηγούς, “πάμε και με τους έξι και με δεκαέξι” είπε χαρακτηριστικά όμως επιμένει ότι εκείνος που πρέπει να προσέλθει σε τηλεμαχία και να παραθέσει θέσεις και πρόγραμμα πρέπει να είναι ο κ. Μητσοτάκης.

“Να μάς πει το πρόγραμμά του, να το ακούσει ο λαός, να ακούσει και το δικό μας” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με την εκτίμηση πως “τον κρατάνε οι επικοινωνιολόγοι του δεμένο χειροπόδαρα διότι φοβούνται ότι αν βρεθεί ενώπιος ενωπίω χωρίς το autocue, χωρίς τα χαρτάκια, χωρίς αυτούς που τού λένε στο αυτί τί πρέπει να πει, ξέρει ότι δεν θα καταφέρει χωρίς σκονάκια” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Συγχρόνως, δε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήρε θέση και για την υπόδειξη του πρωθυπουργού να γίνει ένα debate με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών:

“Τί κάνει τώρα; Λέει να έρθουνε κι οι άλλοι τέσσερις, να πάμε όλοι μαζί, να είμαστε έξι. Να είμαστε και έξι και δεκαέξι. Όσα debate θέλει με όλους μαζί” είπε αποδίδοντας την άρνηση του κ. Μητσοτάκη σε πολιτική δειλία. “Θέλω να τον καλέσω να σταματήσει τη δειλία” είπε χαρακτηριστικά θέλοντας να δείξει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν διαθέτει εμπιστοσύνη ούτε στον ίδιο του τον εαυτό ούτε στις πολιτικές θέσεις και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα ο ελληνικός λαός έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει τα πράγματα στις εκλογές της 21ης Μαϊου και να απαντήσει ξεκάθαρα στο δίλημμα “Μητσοτάκης ή Αλλαγή”.

Στο Ίλιον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανέλαβε το τετράπτυχο του προγράμματος του κόμματός του: Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, ασφαλές και αποτελεσματικό κράτος.