Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Μάλλον δεν θα γελάτε το φθινόπωρο»

Ένα ερώτημα με τρία σκέλη απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη για οικονομία και τα ελάφρυνσης του ελληνικού λαού.

« -Θα ακυρώσετε όσα νομοθετήσαμε;

-Θα ακυρώσετε όσα εξαγγείλαμε για το 2020;

-Θα φέρετε νέα μέτρα λιτότητας ύψους 2,5 με 3 δισ. για το 2020;». Το κενό αυτό προκύπτει, σύμφωνα με τον κύριο Τσίπρα, από την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος. Το σχέδιο που είχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «το απορρίψατε πριν το συζητήσετε με τους εταίρους. Έχετε, λέτε, ένα άλλο σχέδιο που δεν το δημοσιοποιείτε. Θα υπάρξει κάποια άλλη στιγμή -διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας- μετά από 1-2 χρόνια, που θα έχετε μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη από ό,τι τώρα, με νωπή εκλογική εντολή και την αντιπολίτευση να σας στηρίζει;

«Εκτός αν -συνέχισε- λέτε λόγια του αέρα και μας κοροϊδεύετε, αλλά εδώ θα είμαστε το φθινόπωρο», είπε ο Αλ. Τσίπρας παραπέμποντας στην κατάθεση του προϋπολογισμού αλλά και του Μεσοπρόθεσμου. Θα υπάρχει Δώρο Πάσχα; Θα υπάρχει αφορολόγητο; Τι θα γίνει με την προσωπική διαφορά στις συντάξεις;, ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε.

«Αν δεν αξιοποιήσετε το σχέδιό μας, οι ισοδύναμες επιβαρύνσεις είναι 2,5-3 δισ.», είπε και στην αντίδραση βουλευτών της ΝΔ, απάντησε: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, μάλλον δεν θα γελάτε το φθινόπωρο, όταν θα ψηφίζετε επιβαρύνσεις σε ένα λαό που έχει ταλαιπωρηθεί οκτώ χρόνια».